Skip to main content

Werkgevers moeten ervoor zorgen dat werknemers veilig en gezond kunnen werken tot hun pensioen. Toch ervaart twee op de vijf werknemers in Nederland lichamelijke belasting op de werkvloer. Vooral zorgverleners hebben te maken met lichamelijke klachten. Dit wordt vaak veroorzaakt door zware lichamelijke handelingen. Ook de hoge werkdruk kan zorgen voor vervelende klachten met mogelijk zelfs langdurige uitval tot gevolg. Donderdag 28 april is het Werelddag voor veiligheid en gezondheid op het werk. We besteden daarom extra aandacht aan preventie van arbeidsongevallen en beroepsziekten. Lees hieronder onze 5 tips voor meer veiligheid op de werkvloer.

5 tips voor meer veiligheid op de werkvloer

Ter preventie van arbeidsongevallen en beroepsziekten zijn werkgevers verantwoordelijk voor een veilige en gezonde werkomgeving. Daarom zijn er landelijke afspraken gemaakt tussen werknemers- en werkgeversorganisaties om de fysieke belasting te beperken en op een acceptabel niveau te brengen of te houden. Als werknemer is het belangrijk om jezelf te beschermen en tijdig aan de bel te trekken als de werkomgeving onveilig is.

Bij TeamTelefoon vinden we het belangrijk dat iedereen veilig en in goede gezondheid kan werken. Daarom hebben we vijf tips op een rijtje gezet, die de kans op fysieke klachten beperken, want: voorkomen is beter dan genezen.  

  1. Vallen en struikelen zijn bedrijfsongeval nummer 1. Let hier goed op tijdens jouw werkzaamheden. 
  2. Probeer je taken zo veel mogelijk af te wisselen zodat je niet telkens dezelfde bewegingen maakt. Een gezonde en afwisselende werkhouding voorkomt lichamelijke klachten. 
  3. Goede werkkleding die de juiste bescherming biedt, mag natuurlijk niet ontbreken!
  4. Gebruik de chatfunctie in de TeamTelefoon-app om ervaringen uit te wisselen met jouw collega’s. Wie weet hebben zij wel een goede tip om het werk te verlichten!
  5. Plaats vaak gebruikte hulpmiddelen op ellebooghoogte en binnen handbereik zodat je er makkelijk bij kunt.

Heb jij nog meer tips die in dit lijstje hadden moeten staan? Laat het ons vooral weten door een e-mail te sturen naar marketing@teamtelefoon.nl