Skip to main content

De smartphone is niet meer weg te denken uit de zorg. Dit is niet gek, er zijn verschillende handige apps waar zorgverleners gebruik van kunnen maken. Het gebruik van handige apps kan de zorgverlening makkelijker maken. Omdat er telkens nieuwe apps verschijnen, vinden we het belangrijk jou up-to-date te houden van wat er op de markt verschijnt. 

Op de TeamTelefoon blog hebben we al verschillende apps besproken die het proberen waard zijn. In dit artikel bespraken we drie apps die op een innovatieve manier de zorg proberen te verbeteren. In dit nieuwe artikel hebben we weer drie apps voor je verzameld die aan het lijstje toegevoegd kunnen worden. 

Risicoscan

De risicoscan app stelt vijf vragen over verschillende gezondheidsrisico’s, zoals ondervoeding, huidletsel, mondproblemen en vallen. Nadat je de antwoorden hebt ingevuld, geeft de app aan of er bepaalde gezondheidsrisico’s zijn voor de cliënt. Daarnaast kun je het overzicht van deze risico’s uitprinten en toevoegen aan het dossier van de cliënt zodat andere medewerkers ook op de hoogte zijn van de risico’s.

‘Risicoscan’ is gratis te downloaden via de app- of playstore via de onderstaande linkjes. 

Een handige rekentool

De ‘verpleegkundig rekenen app’ helpt je bij het maken van berekeningen en kun je inzetten voor verschillende doeleinden. Zo kun je de druppelsnelheid berekenen bij het toedienen van bloed, een zoutoplossing of sondevoeding. Daarnaast kun je berekenen hoeveel injectievloeistof je moet injecteren. Wel is het belangrijk dit nog goed te controleren. De app geeft ook aan hoe ze tot een bepaald getal gekomen zijn, dus je kunt het zelf nog even na rekenen. 

Bij deze app kun je kiezen voor een gratis of betaalde versie. De gratis versie beschikt over dezelfde functies als de betaalde versie, alleen zitten er advertenties tussen. Via de links hieronder kun je de app downloaden op je tablet of telefoon. 

Wondwijzer

De ‘wondwijzer app’ kun je gebruiken bij het leveren van wondzorg. Via een wondzorg kaartje (WCS-classificatie) geef je aan met wat voor wond je te maken hebt. Zo kun je aangeven hoe vochtig de wond is of dat de wond ontstoken is. Wanneer je dit invult, geeft de app een advies over de betreffende wond. Zo geeft de app aan welke materialen je kunt gebruiken en hoe je dit aanbrengt. 

TeamTelefoon

Zoals je ondertussen wel weet, hebben ook wij een app waarmee we proberen de zorg beter te maken. Onze app richt zich op het verbeteren van communicatie tussen zorgteams en de buitenwereld. Met TeamTelefoon hoef je niet meer te werken met een doorgeeftelefoon. Daarnaast is het mogelijk om via onze app te beeldbellen met de cliënt, waardoor je op afstand zorg kunt bieden aan de cliënt. Ben je benieuwd naar de voordelen van TeamTelefoon? Je kunt er meer over lezen in dit artikel

 

Bij TeamTelefoon zijn wij gedreven om de zorg te verbeteren. Meer weten over TeamTelefoon? Bekijk dan onze productpagina.