Skip to main content
BlogNieuws

Appverbod op de fiets: de resultaten

Vanaf 1 juli 2019 gaat het zogeheten appverbod voor op de fiets in. Dit betekent dat je tijdens het fietsen je telefoon niet meer in de hand mag houden en niet meer mag gebruiken. Doe je dat wel, dan loop je het risico dat je een boete van €95 krijgt. Wij vroegen jullie naar jullie mening over dit appverbod.  Wat bleek? Jullie vinden veilig verkeer zeer belangrijk.

Van de respondenten ziet  90% het verbod als positief. Een veelgenoemde reden hiervoor  was dat het verkeer zo simpelweg veiliger wordt en dat het onverantwoord is om tijdens het fietsen de telefoon te gebruiken. Toch was er ook 10% dat het verbod als (zeer) vervelend beschouwt, omdat zij toch regelmatig even op hun telefoon kijken tijdens het fietsen.

Wat bleek uit de enquête is dat 59% van jullie, nu al geen telefoon gebruikt tijdens het fietsen. Daarnaast maakt 15% gebruik van de auto tijdens het werk. De rest gaf aan de telefoon te gebruiken voor de fietsroute, even tussen de afspraken door berichtjes te checken of belletjes aan te nemen.

Op de vraag of het verbod effect zal hebben op de werkzaamheden in de wijkzorg, gaven jullie aan dit niet (echt) te verwachten. Zo gaven jullie aan dat je niet altijd bereikbaar kan zijn voor de cliënt en dat je je simpelweg moet focussen op het verkeer. Toch zal het appverbod wel degelijk extra tijd kosten doordat je af moet stappen om een belletje aan te kunnen nemen. Een oplossing hiervoor is handsfree bellen, maar dat wordt niet als prettig ervaren. Ook iets als Google Maps moet in het vervolg handsfree gebruikt worden.

Klik hier als je meer wilt leren over TeamTelefoon.

Geïnteresseerd in meer van zulke artikelen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.