Skip to main content

De zorg moet anders en dat is precies wat centraal staat op het Mobile Healthcare congres 2023. De transformatie van de zorg wordt besproken aan de hand van verschillende thema’s, zoals preventie en een betere samenwerking tussen medische zorg en het sociale domein. Digitalisering sijpelt in al deze thema’s door als rode draad. Denk bijvoorbeeld aan het inzetten van data om op grote schaal gezondheidstrends te voorspellen en hier als overheid op in te spelen. En als je inzoomt, kun je denken aan het welzijn in steden en gemeenten: hoe zit het met de verbinding in de wijk? Of het netwerk van zorg en welzijn rondom individuele patiënten en cliënten?

Samenwerken, digitaliseren en robotiseren moeten ervoor zorgen dat we ook in de toekomst toegankelijke en kwalitatief goede zorg kunnen blijven leveren. Deze transformatie roept echter vragen op als het aankomt op onderwerpen zoals databeschikbaarheid en privacy. Op het Mobile Healthcare congres gaan verschillende experts in Rotterdam Ahoy het gesprek aan over deze uitdagingen. 

Programma

Tijdens het Mobile Healthcare Congres staan er boeiende en interactieve presentaties op het programma. De dag begint met een inspirerende ontbijtsessie, waarin Jet Quarles van Ufford, een bevlogen radioloog bij Haaglanden Medisch Centrum en tevens voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Radiologie, haar persoonlijke verhaal deelt over de wereld van databeschikbaarheid. Daarnaast kun je je verheugen op presentaties over onderwerpen als datagedreven netwerkzorg, gepresenteerd door Henk Schers, hoogleraar huisartsgeneeskunde bij het Radboud UMC. Ook Jan Rotmans, hoogleraar op het gebied van duurzame transitie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, zal op het podium verschijnen om te spreken over de verrassende rol van chaos in de zorgtransitie. Kortom, verwacht geen saaie kost, maar boeiende en levendige inzichten tijdens deze presentaties. 

Tussen de presentaties door kun je kiezen uit verschillende leuke sessies om bij aan te sluiten. Zo vertelt Marlene Gigase van de Nuts Open Source Community over de uitdagingen op het gebied van gegevensuitwisseling. Ook kun je een sessie bijwonen over de wijkpreventieketen in Rotterdam, waarin Marije Poot-Reynders (beleidsadviseur gezondheid bij de gemeente), Anniek Bosdijk (Erasmus School of Health Policy and Management) en Arjan Hartog (zorginkoper huisartsenzorg bij Zilveren Kruis) vertellen over preventie bij Rotterdammers met een ongezonde leefstijl. De sessies zijn erg interessant en de onderwerpen zijn divers. Voor elk wat wils.

Inspiratie en verbinding

Opgelet voor bestuurders, directie, management en projectleiders van Cure-, Care-, Jeugd- en GGZ-instellingen. Dit congres is speciaal ontwikkeld voor jullie en het doel is om inspiratie en informatie op te doen over de transformatie van de zorg. Alleen door kennis te delen en de handen ineen te slaan, kan de Nederlandse zorg de transitie maken naar een systeem dat duurzaam én inclusief is. Wij zijn er op 16 november in ieder geval bij om inspiratie op te doen en een praatje te maken. Jij ook?

Bekijk hier het programma van het Mobile Healthcare congres van 2023. Wil jij op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.