Skip to main content

Volgens ‘Digivaardig in de zorg’ moet iedere zorgverlener een goed basis aan digitale vaardigheden hebben om goede zorg te kunnen leveren. Om ervoor te zorgen dat zorgverleners deze vaardigheden leren, biedt Digivaardig in de zorg verschillende leermiddelen aan. 

Er zijn leermiddelen over verschillende onderwerpen, zoals algoritmes, beeldbellen en zorgdomotica. Maar ook het gebruik van social media en het veilig omgaan met data mogen niet vergeten worden. Bijna ieder onderwerp bevat meerdere specifieke leermiddelen. Leermiddelen zijn bijvoorbeeld video’s, artikelen of een opdracht. Alles is gratis toegankelijk en erg overzichtelijk. 

Projectorganisatie 

Naast de leermiddelen biedt Digivaardig in de zorg ook bijeenkomsten aan over verschillende onderwerpen. In deze bijeenkomsten komen bijvoorbeeld digicoaches aan het woord of worden er manieren besproken om een organisatie digivaardig te maken. Ook deze sessies zijn gratis bij te wonen. 

Digivaardig in de zorg biedt ook materiaal aan voor projectleiders en ICT’ers. Dit materiaal bevat tips en handvatten over hoe zij de organisatie kunnen helpen om digivaardig te worden. 

Digivaardig in de zorg

Digivaardig in de zorg is een organisatie die zich inzet om zorgverleners te helpen om digivaardig te worden. De coalitie Digivaardig in de zorg word gevormd door RegioPlus, MBO Raad, A+O VVT, StAG en VWS. De stichting ECP coördineert het werk van de coalitie en beheert de website. De website is een overzichtelijke verzameling van verwijzingen naar informatie over digitale vaardigheden en technologie.

Ben je benieuwd hoe digivaardig jij bent? Doe dan de zelf test

Waar zou jij graag meer over willen lezen? Laat het ons weten via marketing@teamtelefoon.nl