Skip to main content

Heb je het al gezien? De binnenstad van Rotterdam is omgetoverd tot openluchtexpositie! Met ruim veertig unieke, levensgrote beelden, geeft Heart Work Heroes uiting aan de waardering voor onze zorgmedewerkers. Initiatiefnemer Herman Poort wil met het project geld inzamelen om jongeren en volwassenen te inspireren voor een carrière in de zorg. Velen spraken inmiddels hun betrokkenheid uit bij het project, zoals Prof. dr. Diederick Gommers en Burgemeester Aboutaleb. 

Kunstwerken

De openluchtexpositie is tot stand gekomen in samenwerking met kunstenaars van over de hele wereld. Samen creëren zij de gelijknamige expositie ‘Heart Work Heroes’. Diverse kunstenaars beschilderden 41 beelden in de vorm van een pop met een hartvorming hoofd. De beelden zijn te zien van 18 mei t/m 27 juni 2022. Bekijk de route hier.

Veiling

Op 30 juni worden de kunstwerken geveild. De opbrengst is bestemd voor lokale zorginitiatieven. Hierbij werkt de organisatie samen met onder andere de Giovanni van Bronckhorst Foundation om kinderen al op de basisschool enthousiast te maken over werken in de zorg. 

Replica’s

Wil je zelf een beeldje in huis hebben? Handbeschilderde, gelimiteerde replica´s zijn te koop bij KKEC in de Koopgoot. Ook kun je meedoen met de winactie om kans te maken op een beeldje. 

Crowdfunding

In de nacht van woensdag 25 mei ontstonden rellen in Rotterdam als reactie op de voetbalwedstrijd tussen Feyenoord en AS Roma. Helaas zijn er tijdens die rellen negen beelden op het Kruisplein volledig vernield. Een enorme teleurstelling voor de kunstenaars die hier zo hard aan gewerkt hebben. De organisatie heeft een crowdfunding opgezet om de beelden te herstellen opnieuw te produceren. Help jij ook mee? Klik hier voor meer informatie. 

Heb jij de Heart Work Heroes beelden al gespot in Rotterdam? Tag ons dan op Instagram #teamtelefoon en #heartworkheroes.