Skip to main content

Maak kennis met onze collega Ilker

Remote werken betekent simpelweg dat je op afstand werkt. Op kantoor aanwezig zijn is geen noodzaak meer, want je kunt je werkzaamheden ook thuis uitvoeren of zelfs vanuit het buitenland. Alles wat je nodig hebt, is een computer en goede internetverbinding. Dit concept komt veel voor bij programmeurs en webdesigners. Onze collega Ilker is hier een perfect voorbeeld van. Hij is 41 jaar oud en woont samen met zijn gezin in Turkije. Hij werkt vanuit daar als developer bij TeamTelefoon. In deze blog stellen we hem aan je voor!

Hoe ben je developer geworden?

“Ik ben begonnen met het ontwikkelen van software toen ik 6 jaar oud was. Ik schreef basiscodes voor kleine spellen. Deze passie heb ik van mijn vader overgenomen, die ontwikkelaar was voor het Turkse leger.” Het talent zat er bij Ilker dus al vroeg in. Op zijn dertiende verdiende hij al geld met het ontwikkelen van software. Ook heeft hij verschillende awards voor zijn werk gewonnen. Naast zijn werk voor TeamTelefoon heeft hij nog een eigen softwarebedrijf in Turkije.

Wat zijn de grootste voordelen van remote werken?

“De lockdowns hebben veel nadelen gehad, maar een van de voordelen is dat werken op afstand steeds normaler is geworden. Als covid-19 niet had plaatsgevonden, had ik nooit voor TeamTelefoon kunnen werken. Het heeft dus niet alleen voordelen voor mij als medewerker, maar ook voor mijn werkgever. Zij hebben veel meer keuze aan personeel.” Naast Ilker werkt ook collega Nienke als digital nomad vanuit het buitenland. Zij ondersteunt TeamTelefoon met grafische vormgeving en copywriting. Een ander voordeel van werken op afstand, is dat je je eigen werkplek kunt bepalen. Of je nu vanuit huis wil werken of bij een restaurant, de keuze is aan jou! Hiermee bespaar je ook nog eens veel reistijd. Zo kan ik meer tijd doorbrengen met mijn gezin.” 

Een dag in het leven van Ilker 

“Om 06:30 Turkse tijd (1 uur later dan in Nederland) sta ik op om te ontbijten en mijn dochter naar school te brengen. Daarna drink ik thuis koffie met mijn vrouw, waarna ik thuis aan mijn werkdag start rond 08:00.” Dagelijks heeft Ilker een online meeting met het team om de voortgang en taken te bespreken. “Mijn favoriete taak is om te analyseren en zaken te verbeteren. We hebben tools om samen met anderen te coderen en hierbij live te communiceren. Ondanks de afstand, sta ik in contact met mijn collega’s. Ik geef daarnaast veel om mijn naasten en de ouderenzorg. Daarom ben ik blij dat ik met mijn werk de zorgprocessen voor deze groepen kan verbeteren.”