Skip to main content

Eens in de zoveel tijd legt TeamTelefoon jou als zorgverlener een dilemma voor. Zo proberen wij te ontdekken wat er speelt binnen de zorg en hoe er met lastige situaties wordt omgegaan. Deze keer is het dilemma: Je krijgt van je werkgever een nieuwe mobiele telefoon. Tot nu toe gebruikten jullie een oude Nokia, maar stappen over op de smartphone. Jij vindt het gebruik van een smartphone lastig. Hoe ga je hiermee om?

Smartphones

Het dilemma zit hem in het aanpassen van werkwijze in verband met de introductie van een smartphone. Veel zorgteams gebruiken nog een oud toestel voor hun communicatie. Een nieuw toestel kan voor onzekerheden zorgen onder zorgverleners. Dit roept de vraag hoe zorgverleners zich aanpassen en te werk gaan met een nieuw toestel.

Wat te doen?

Wij legden jullie vier opties voor hoe om te gaan met dit dilemma. Allereerst is er de optie om het toestel zelf uit te vogelen, op hoop van zegen. De tweede optie is om hulp te vragen aan iemand uit jouw team. De derde optie is om hulp te vragen aan vrienden of familie. De laatste optie bood de mogelijkheid voor eigen invulling.

Vertrouwen in het team

Het merendeel van jullie gaf hetzelfde antwoord, namelijk B. Dit antwoord hield in dat je om hulp moet vragen aan teamleden wanneer je problemen hebt met de werking van het nieuwe toestel. Zo antwoordde Annemieke: “Wij werken al een aantal jaar met een smartphone, als iemand iets niet begrijpt dan helpen we elkaar.”. Francien liet weten een kleine uitleg van de teamleider te vragen.

Overstappen

De overstap naar een smartphone kan het contact binnen zorgteams versoepelen. Jessica gaf aan binnenkort de overstap te maken met haar zorgteam. Ze zei: “Ik ben heel benieuwd en enthousiast! Gelukkig zijn we heel behulpzaam naar elkaar toe, dus als er collega’s zijn die er moeite mee hebben, helpen we elkaar”.

Tot slot

Smartphones nemen de zorg langzaam maar zeker over. Wij bij TeamTelefoon hebben een bereikbaarheidsoplossing ontwikkeld die perfect past bij zorgteams die gebruik maken van moderne mobiele toestellen of tablets. Meer weten over TeamTelefoon? Bekijk dan onze productpagina.

Geïnteresseerd in meer van zulke artikelen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.