Skip to main content

Ook dit jaar gaven wij weer twee tickets weg voor de wintereditie van de Nursing Experience en Nancy is de gelukkige winnares. Nancy studeerde bij Fontys. Tijdens haar opleiding heeft ze stage gelopen in de thuiszorg, waar ze meteen haar plek vond. Inmiddels is Nancy meer dan twee jaar afgestudeerd en werkt ze nu al ruim een jaar voor ZuidZorg Cranendonck. 

Terwijl ze haar laatste administratieve taken van de dag aan het afronden is, bellen we kort met Nancy om haar te feliciteren met de tickets. Vrolijk vertelt ze hoe ze ontdekte dat ze gewonnen had. “Ik kwam er vrijdagavond achter tijdens de avonddienst. Het was een superdrukke dienst, dus ik las om 10 uur nog even snel mijn mailtjes en toen zag ik dat ik gewonnen had! Dat was wel een mooie meevaller.”

Thuis in de thuiszorg

Bij de vraag waarom Nancy voor de zorg heeft gekozen, antwoordt ze dat ze op de middelbare school biologie een heel leuk vak vond en interesse had in het menselijk lichaam. “Toen ben ik een paar dagen gaan meelopen op allerlei verschillende opleidingen. Uiteindelijk vond ik verpleegkunde het leukst en ben ik daarmee verder gegaan, ook omdat het lekker breed en gevarieerd werk is.”

Tijdens haar opleiding verpleegkunde kwam Nancy erachter dat de thuiszorg het meeste bij haar past. “Ik vind het leuk om bij mensen thuis te komen. De mensen zijn dan in hun eigen omgeving en dat is toch anders. Vooral de wisselwerking tussen enerzijds bij de cliënt aan het bed staan en anderzijds alle taken eromheen, maakt het werk leuk en uitdagend.”

Zin in de wintereditie van de Nursing Experience 2022

Nancy is nog niet eerder naar de Nursing Experience geweest en zegt er veel zin in te hebben. Ze kijkt ernaar uit om kennis op te doen over ontwikkelingen en innovaties in de zorg en te zien wat er allemaal speelt in de praktijk. “Ik was al even op de website aan het kijken en toen zag ik TeamTelefoon er tussen staan, maar ook heel veel organisaties die ik nog niet ken, dus daar ben ik zeker benieuwd naar.”

Ook Nancy’s teamleden zullen aanwezig zijn op de beurs. “Ik zag dat er zowel op de dinsdag als op de woensdag veel collega’s van plan zijn om te gaan, dus het is leuk dat we met ZuidZorg Cranendonck goed vertegenwoordigd zijn!” 

Tot slot vroegen we Nancy wie ze gaat meenemen met het tweede ticket. “Ik ga mijn collega Liesbeth verrassen met de tickets! Ik ben ook met haar naar het pijncongres geweest en we hebben toen een heel gezellige dag gehad met zijn tweetjes, dus dat wil ik graag overdoen.” 

De beste zorg voor de cliënt

Ondanks de uitdagingen van het vak, lijkt Nancy helemaal haar plek te hebben gevonden in de thuiszorg. “Er zijn ook dingen die ik minder leuk vindt natuurlijk, maar ik ga altijd met plezier naar mijn werk. Uiteindelijk heb je maar één doel en dat is de beste zorg leveren voor de cliënt, dus je weet waar je het voor doet.”

Wij willen Nancy bedanken voor het leuke gesprek en haar en haar collega’s veel plezier wensen op de wintereditie van de Nursing Experience. Wil je op de hoogte blijven van toekomstige winacties? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en volg ons op onze socials.