Skip to main content

CareXs Indy levert infuuszorg bij cliënten thuis. Dit leidt tot een betere zorgbeleving voor de cliënt, is tijdsbesparend en kostenverlagend. Daarom zijn zij dit jaar winnaar van de Zorginnovatieprijs Noord-Holland. Lees hier meer over deze uitvinding en de voordelen voor zorgprofessionals.

Hoe werkt CareXs Indy?

Het behandelteam kan via de applicatie CareXS Indy kan meekijken met de medicatietoediening die thuis wordt geven via een mobiele infuuspomp. Hierdoor kan de specialist, apotheker en thuisverpleegkundige op afstand de toediening van medicatie controleren en monitoren. De specialist stelt de diagnose, schrijft een recept voor en is verantwoordelijk voor de therapie en het eindresultaat. De verpleegkundige legt het infuus aan en verzorgt de cliënt. De apotheker geeft het juiste geneesmiddel met de geschikte dosering op de afgesproken tijd of plek met de correcte informatie af. En de cliënt? Die blijft lekker thuis en hoeft minder bezoekjes te brengen aan het ziekenhuis.

Wat zijn de  voordelen van CareXs Indy?

Het gebruik van CareXS Indy brengt meerdere voordelen met zich mee:

  • Medicatieveiligheid: elke handeling wordt automatisch geregistreerd, waardoor de medicatieoverdracht en medicatieveiligheid is gegarandeerd. 
  • Lagere zorgkosten: zorgkosten zijn in de eerste lijn lager dan in de tweede lijn, waardoor er meer ruimte overblijft voor andere, meer complexe zorg in ziekenhuizen.
  • Comfortabelere zorg voor de cliënt: cliënten herstellen sneller thuis, hebben minder pijnmedicatie nodig en krijgen een stabieler dagelijks ritme.
  • Zorgpersoneel kan efficiënter worden ingezet: verpleegkundige hoeven minder vaak bij een cliënt langs te gaan en hebben hierdoor meer tijd over.
  • Covid-19 heeft ons geleerd dat ziekenhuiszorg een schaars goed is: de zorg kan nu thuis plaatsvinden. 

Wat doet TeamTelefoon om de zorg efficiënter te maken?

Ook TeamTelefoon draagt een steentje bij om de zorg efficiënter te maken. Dankzij onze app hoef je nooit meer handmatig door te schakelen of gebruik te maken van een doorgeeftoestel. Met TeamTelefoon is jouw team nog beter bereikbaar. Inkomende oproepen van cliënte, mantelzorgers of specialisten worden automatisch doorgeschakeld naar het algemene teamnummer en het bereikbare teamlid. Zo kun jij als zorgmedewerker meer tijd en aandacht besteden aan het verzorgen van cliënten.

De app van TeamTelefoon biedt een alles-in-één bereikbaarheidsoplossing voor de zorg. Bekijk hier alle functionaliteiten van TeamTelefoon. Wil je nog meer lezen over innovaties die de zorg verbeteren? Klik dan hier