Skip to main content

TeamTelefoon koppelt met Medido

TeamTelefoon integreert eenvoudig met andere diensten. Zo worden communicatie en bereikbaarheid op een snelle en betrouwbare manier geregeld - met behoud van bestaande systemen. De automatische medicijndispenser van Medido ondersteunt de cliënt bij het gebruik van medicatie. Zo is de cliënt niet langer afhankelijk van de thuiszorg voor het aanreiken van de medicatie. De meldingen van de Medido verschijnen in de TeamTelefoon-app en kunnen direct afgehandeld worden. Zo komen alarmeringen zonder omwegen direct bij het zorgteam.

De slimme medicijndispenser

De Medido medicijndispenser is een apparaat dat bij cliënten thuis wordt geïnstalleerd ter ondersteuning van het innemen van medicijnen. Volgens een op afstand geprogrammeerd leveringsschema verstrekt de Medido medicijnzakjes. De Medido is voorzien van een eigen simkaart en is gekoppeld aan het Medido online platform.

De teams die gebruik maken van TeamTelefoon ontvangen de meldingen van Medido via de TeamTelefoon-app. Deze meldingen zijn zichtbaar in de app en teamleden kunnen ze markeren als 'afgehandeld' zodra ze actie hebben ondernomen. Dit stelt andere teamleden in staat te zien dat het bericht is verwerkt.

In overleg met Vitavanti bepaalt de thuiszorginstelling welke meldingen via TeamTelefoon bij het thuiszorgteam terechtkomen. Alles wordt automatisch gegenereerd door Medido en TeamTelefoon. Hierdoor worden de kosten lager in vergelijking met andere alternatieven. Dit voordeel wordt nog groter naarmate er meer dispensers binnen een zorgteam worden ingezet.

“Ik vind het fijn dat de Medido-meldingen op TeamTelefoon uitkomen. De koppeling draagt aanzienlijk bij aan de efficiëntie tijdens elke dienst en heeft een echte toegevoegde waarde. Naast de TeamTelefoon-app komen de meldingen ook binnen via de mail. Dit werkt als een extra controle zodat er niks over het hoofd wordt gezien."

Zorgprofessional Rinette Zorg

Mocht u interesse hebben of vragen over de koppeling, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via onderstaande knop.

TeamTelefoon koppelt met Medido: Ontvang Medido meldingen direct bij het juiste zorgteam

Door de koppeling met Medido komen de meldingen afkomstig van deze slimme medicijndispenser direct terecht bij de thuiszorgmedewerkers die in TeamTelefoon staan aangemeld. Zo is de tussenkomst van bijvoorbeeld een zorgcentrale niet meer nodig. De Medido meldingen zijn voor alle teamleden zichtbaar. Het teamlid dat actie onderneemt, kan de melding als afgehandeld markeren. Andere teamleden hoeven zich dan niet meer bezig te houden met de melding. Ben jij met jouw team op zoek naar de beste manier om Medido in te zetten? Of werk je al met TeamTelefoon voor de Medido meldingen en ben je benieuwd wat TeamTelefoon nog meer voor jouw organisatie kan betekenen? In dit webinar ging Jeffrey Veldboer, partnership manager bij TeamTelefoon spreken over de koppeling. Heb jij vragen over de koppeling?

Webinar terugkijken