Blog

Hoe schaf je de 5-minutenregistratie af?

Het is sinds kort niet meer verplicht, maar toch komt het nog vaak voor in de wijkverpleging: de 5-minutenregistratie. Zorg wordt hierbij per vijf minuten verantwoord en dat kost veel tijd. Het mag en kan afgeschaft worden, maar hoe? Lees erover in deze blogpost.

Ongeneeslijk ziek: behandelen of niet?

Steeds meer ongeneeslijk zieke patiënten kiezen ervoor om geen levensverlengende behandeling te ondergaan. Samen met artsen praten zij erover in de uitzending van Nieuwsuur van zondag 7 april. Lees er alles over in deze blogpost.

Wijkverpleegkundige aan het woord

In het radioprogramma Nieuwsronde Radio (RTV Ronde Venen) vertelt wijkverpleegkundige Ellen de Jong van zorginstelling Careyn over het werken in de zorg. In deze blogpost lees je over de thuiszorg, het werken in wijkteams en haar bezigheden op een normale werkdag.

Achter de schermen: Optimaal bereikbaar

Hoe kun je ervoor zorgen dat de TeamTelefoon altijd wordt opgenomen? Als wijkteam moeten jullie natuurlijk continu bereikbaar zijn voor cliënten. Lees in deze blogpost hoe je dat voor elkaar krijgt.

10x de mooiste tweets #Dankjedokter

Liefdevolle tweets om de dokters in Nederland te bedanken. Misschien heb je het wel voorbij zien komen eind vorig jaar: berichten van mensen over hun ervaringen met aardige artsen en verpleegkundigen. Wij zetten de 10 mooiste tweets op een rij voor je.

‘Slotcouplet: Ervaringen van een longarts’

TeamTelefoon was dit jaar aanwezig bij de BuurtzorgCongresdagen. In Leeuwarden begint de dag met een introductie door Buurtzorg-oprichter Jos de Blok. Daarna is Sander de Hosson een van deze sprekers. Als longarts ziet hij veel en maakt hij veel mee. In deze blogpost lees over zijn verhaal in Leeuwarden.

Appverbod op de fiets: de resultaten

Afgelopen weken hebben wij gevraagd wat jullie van dit appverbod vinden en of dit effect kan hebben op het werk in de (thuis)zorg. Wat bleek is dat jullie veilig verkeer zeer belangrijk vinden. In deze blogpost lees je meer over de resultaten.

Florence Nightingale Fair

Wil jij samen met een collega naar de Florence Nightingale Fair op 10 mei in Veenendaal? Deelname is eenvoudig: meld jezelf en collega(‘s) aan!

Achter de schermen: Wie belt er?

Het is vaak handig om het bereikbaarheidsnummer van het team in je display te zien bij een inkomend gesprek. Als je dit telefoonnummer opslaat in je contacten onder de naam ‘TeamTelefoon’ of iets dergelijks, dan herken je direct wanneer je binnenkomende oproep werkgerelateerd is. In deze blogpost lees je meer over deze instelling.

Achter de Schermen: Rinkeltijd

Als je op bereikbaar staat en er wordt naar het team gebeld, blijft jouw telefoon natuurlijk niet eindeloos over gaan. Het aantal seconden dat de telefoon overgaat voordat het gesprek wordt doorgeschakeld noemen wij de rinkeltijd. Lees in deze blogpost alles over deze rinkeltijd en hoe je dit aan kan passen!

Wie bellen er naar het thuiszorgteam?

Thuiszorg teams worden over het algemeen ontzettend veel gebeld. Maar door wie eigenlijk? 40% van jullie gaf in onze enquête aan dat zij het vaakst worden gebeld door cliënten. Lees in deze blogpost waarom de cliënten naar het team bellen.

Achter de schermen: Planning voor meerdere teams

In de serie “Achter de schermen” geven wij jou de beste tips om optimaal gebruik te maken van TeamTelefoon. Vandaag leggen we een gloednieuwe functie uit, namelijk inplannen voor meerdere teams. Lees gauw verder als je wilt weten wat dit is en hoe het werkt!

Is de werkdruk in de zorg te hoog?

Is zorg leveren aan cliënten niet de reden dat jij hebt gekozen voor een mooi beroep in de zorg? Precies. Helaas is de hoge werkdruk in deze branche nog steeds gesprek van de dag. En dit wordt ook bevestigd door onze gebruikers. Een nadelig gevolg hiervan is dat thuiszorgmedewerkers minder tijd hebben voor de cliënt.   

Poll: Appverbod op de fiets

Vanaf 1 juli 2019 gaat het zogeheten appverbod voor op de fiets in. Dit betekent dat je tijdens het fietsen je telefoon niet meer in de hand mag houden en niet meer mag gebruiken. Doe je dat wel dan loop je het risico een boete te krijgen van €95. Wij zijn benieuwd naar de gevolgen van dit telefoongebruik op de fiets voor (thuis)zorgmedewerkers.

Hoe implementeer je zelfsturing met succes?

Organisaties in de zorgsector moeten steeds effectiever en efficiënter werken. Hierdoor stijgt de werkdruk enorm en is er vaak minder tijd voor de cliënt. Zelfsturing lijkt hiervoor dé oplossing. Maar geldt dit voor elke organisatie? En wat moet er binnen een organisatie veranderen om het tot een succes te maken?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: