Skip to main content

Wat vinden zorgverleners in de gehandicaptenzorg belangrijk? Vakbond FNV roept hen op een enquête in te vullen over de cao-onderhandelingen die in het najaar van 2021 van start gaan. Hieronder een paar punten die aan bod zullen komen tijdens de onderhandelingen. 

Loonsverhoging 

Net zoals in de meeste zorgsectoren staat bij de gehandicaptenzorg loonsverhoging bovenaan het lijstje. FNV stelt dat zeker nu in coronatijd de gehandicaptenzorg van groot belang is en dat daar een hoger salaris bij hoort. Ze pleiten daarom voor een collectieve loonsverhoging van 5%. 

Veiligheid 

FNV constateert dat er helaas nog te veel veiligheidsincidenten plaatsvinden op de werkvloer. Ze willen dat alle zorgmedewerkers in een veilige omgeving kunnen werken. In de enquête vragen ze zorgmedewerkers hoe belangrijk ze het vinden dat de afspraken rondom veiligheid worden aangescherpt. 

Werk en privé balans 

In de enquête besteedt FNV ook aandacht aan de werk- en privébalans. Ze vragen naar hoe zorgmedewerkers deze ervaren. Daarnaast onderzoeken ze hoe hun werkgever omgaat met het recht om onbereikbaar te zijn. Natuurlijk komt ook werkdruk aan bod. 

Pensioen  

Eén van de laatste punten in de enquête is de pensioenregeling. Respondenten kunnen kiezen uit een aantal opties, zoals stoppen na 45 jaar werken, een afbouwregeling of een generatieregeling.

Werk jij in de gehandicaptenzorg en wil jij je mening geven over de bovengenoemde onderwerpen? Vul dan de enquête voor 11 juni in: gehandicaptenzorg cao-enquête.

Over welke onderwerpen zou jij graag meer lezen? Laat het ons weten via marketing@teamtelefoon.nl

Wil jij meer weten over de CAO VVT? We hebben een hele pagina op onze website gewijd aan de CAO VVT. Neem hier een kijkje.