Skip to main content

Door de lockdown kijken de meeste mensen steeds meer tv; wij bij TeamTelefoon in ieder geval wel. Het is misschien niet de meest spannende activiteit, maar je komt zo nu en dan wel interessante programma’s tegen. We zetten er een paar voor je op een rijtje. 

Levenslang met dwang? 

Op 6 april is er een nieuw seizoen begonnen van ‘Levenslang met dwang?’. Een programma dat een groep mensen met een dwangstoornis volgt tijdens een twee weken durende reis. De groep bestaat uit zeven mensen met allemaal een andere dwangstoornis. Tijdens de reis volgen ze intense exposure therapie onder leiding van gespecialiseerde therapeuten om te proberen de dwang onder controle te krijgen. 

Het is een mooi programma dat op een interessante manier aandacht geeft aan dwangstoornissen. Je volgt de groep op hun hoogte- en dieptepunten, waardoor je meer begrip en bewondering krijgt voor hoe deze mensen met hun stoornis om leren gaan.

Je zal het maar hebben  

‘Je zal het maar hebben’ is inmiddels al twintig seizoenen rijk en kan op deze lijst absoluut niet ontbreken. Dit positieve programma gaat een dag op stap met mensen die een beperking hebben. Ze praten over het effect van deze beperking op het dagelijks leven en hoe ze hiermee omgaan. Vaak kunnen mensen met een beperking meer dan de meeste mensen denken. In dit programma besteden ze daar uitgebreid aandacht aan. Zo ontmoet je iemand die zonder ledematen toch zijn favoriete sporten kan beoefenen of iemand die met beperkt zicht gaat stappen. Kortom, een programma vol begrip en positiviteit. 

Danny’s Wereld 

In ‘Danny’s Wereld’ gaat Danny Ghosen op zoek naar waar het wringt binnen onze samenleving. Hij spreekt met diverse mensen en komt op plekken waar anderen niet kunnen komen. Hij gaat op pad met een nieuwsfotograaf tijdens de avondklokrellen en spreekt met sekswerkers. Zijn laatste drie afleveringen gaan over het effect van slutshamen op social media. Hij spreekt met slachtoffers en daders. Danny maakt een doortastend en breed programma waarmee hij kijkers laat zien hoe dingen in de maatschappij echt zitten. 

Er is dus nog genoeg om te bingewatchen. Kijk jij een interessante serie of docu en wil jij dit graag met ons delen? Mail dan naar marketing@teamtelefoon.nl