Skip to main content

Als we iets geleerd hebben van de Covid-19 pandemie, is het wel de cruciale rol van zorgmedewerkers. De pandemie heeft ons duidelijk gemaakt hoe belangrijk aanpassingsvermogen is. Zo is er meer aandacht voor technische oplossingen en communicatiesystemen om het gebrek aan persoonlijk contact en behandelingsmogelijkheden te overbruggen. Deze onderwerpen staan centraal tijdens het Future Proof Nursing Congres van 4 t/m 7 oktober. Nieuwsgierig wat dit event precies inhoudt? Lees dan snel verder.

Programma

Het thema van het European Nursing Congress (ENC) is dit jaar ‘Future Proof Nursing – Nurses as Key Drivers of Change’. Dit congres is gericht op verandering, onderwijs en onderzoek naar toekomstbestendige verpleging en het welzijn van verpleegkundigen. 

Dit jaar ligt de focus op het ENC op vier belangrijke transities:

  • van patiënten naar personen
  • van zorgsilo’s naar integrale zorg
  • van een tekort aan verpleegkundigen naar een duurzaam personeelsbestand
  • van reactieve naar proactieve inclusie van technologie

Bekijk hier het programma. 

Voor wie?

Het congres is van en voor verpleegkundigen, onderzoekers, onderwijzers, beleidsmakers, patiënten en technici van over de hele wereld. 

Wanneer en waar?

Het congres vindt plaats van 4 tot en met 7 oktober 2022. Het is een online event, maar ENC organiseert lokale ‘hubs’ waar deelnemers samen het virtuele evenement kunnen volgen. De hubs in Nederland zijn op 4 oktober bij de HAN universiteit in Nijmegen en GaiaZoo in Kerkrade te vinden. Op 5 oktober bij NHL Stenden Hogeschool Leeuwarden en op 6 oktover in Leiden Universiteit Medisch Centrum. 

Lijkt het je leuk om een onderdeel te zijn van Future Proofing Nursing, je netwerk te vergroten, te leren van experts en plezier te hebben met collega’s thuis en in het buitenland? Klik hier voor meer informatie.