Skip to main content

Sommige projecten zijn zo leuk dat we daar graag extra aandacht aan willen geven. Het fotoproject van Femke, werkzaam bij Thebe Hagedonk, is er daar één van. Samen met haar vriendin Jay van Oers-Vrolijk maakte zij een fotoserie waarin ouderen advies geven aan jongeren. 

De mooie kanten van werken in wooncentra

Femke werkt als medewerker gastvrijheid bij Thebe Hagedonk, een wooncentrum voor ouderen. Samen met haar collega Ilse (managementassistent) is zij ambassadeur voor Thebe. Door het opzetten van leuke projecten laten zij graag de mooie kanten van hun werk zien aan collega’s en mensen buiten de organisatie. Femke legt uit: “Thebe is een grote organisatie, dus je weet niet altijd wat er ergens anders gaande is.”

Normaal werkt Femke dus met Ilse, maar voor dit fotoproject vormde ze een team met haar vriendin en fotograaf Jay. Het idee kwam spontaan bij de vriendinnen op. In het dagelijks leven maakt Jay trouw- en familiefoto’s dus het was voor haar een welkome afwisseling. Femke is erg tevreden met de fotoserie. “Hoe leuk is het dat je dit kan doen tijdens corona en dat je alsnog zulke positieve reacties krijgt.” Ze postte iedere dag een foto van de reeks op Instagram. Volgers reageerden positief en keken uit naar de post van de volgende dag. 

Thebe op beeld

Met leuke acties probeert het duo een positief beeld te creëren. Tijdens corona maakte het duo bijvoorbeeld video’s met de bewoners van het verzorgingstehuis. Voor de periode na corona liggen er ook al meerdere projecten klaar. Zo willen ze graag een serie op YouTube beginnen: Fem en Ils komen werken. Hierin lopen ze mee met één van hun collega’s om zo de diversiteit van Thebe te laten zien. Ook willen ze in beeld brengen wat de bewoners vroeger graag wilden worden. Daarna willen ze die bewoner graag een dag in het thema van dat beroep laten beleven.

De foto’s zijn allemaal in een dag gemaakt. Eén voor één gingen Jay en Femke langs de bewoners van het wooncentrum. Femke beschrijft het als een hele verrassende dag. “Ook dementerende kwamen met reacties wat wij niet hadden verwacht.” Het was een dag vol positieve en mooie reacties. We vroegen Femke welke adviezen er voor haar het meest uit sprongen en die staan hieronder.

De vraag die zij stelden aan ouderen was: “wat zou je de jeugd willen meegeven?

 

 

 

 

Dien (92): “Dat ze snel weer meer plezier en vrijheden mogen hebben. Want zij zijn de toekomst.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Betsie (90): “Wees tolerant.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jan (101): “Heb respect voor elkaar en probeer problemen met elkaar op te lossen.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toos (89): “Kom altijd op tijd!”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jan (18): “Ga met de tijd mee.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leny (81): “Blijf jezelf en geniet van iedere dag, ben tevreden met kleine dingen, geniet van het leven, maar alles met mate en wil je succes hebben, dan moet je daar wel voor werken.”

 

 

 

Foto’s door: Jay van Oers-Vrolijk 

Website: www.milkandhoneyfotografie.nl 
Instagram: @milk_and_honey_fotografie 

Thebe Ambassadeurs 
Instagram: @ambassadeurs_femenils

Heb jij een leuk project in de planning staan waar je graag over wil vertellen? Neem dan contact met ons op via marketing@teamtelefoon.nl