Kijk jij er ook naar uit om heerlijk in de zon te liggen, wellicht met een goed boek? Maar weet je nog niet welke boeken je wil meenemen? Dan hebben we hier een aantal zorggerelateerde boeken voor op je lijstje.
Tommie in de zorg
We hadden het al eerder over ‘Tommie in de zorg’ gehad in ons artikel over vlogs in de zorg. Tommie heeft zijn verhalen verwerkt in een boek vol levenslessen en treffende observaties. Hij vertelt over hoe hij in de zorg terecht kwam na een jaar werken in de ICT en marketing. Sinds zijn opleiding verpleegkunde werkt Tommie als zzp’er in de wijkzorg en in een hospice. En dat heeft hem veel gebracht: je leest het in het boek.
In de wachtkamer van de dood
Nederland telt meer dan 250.000 mensen die lijden aan dementie en het aantal blijft stijgen. ‘In de wachtkamer van de dood’ is een intrigerend verhaal wat veel mensen zal raken. Het gaat over de levens van dementerende ouderen in een veranderende samenleving. Het boek is geschreven door Anne-Mei The die twee jaar werkte als onderzoeker in een verpleeghuis. Ze schrijft over de verhalen van de bewoners en hun familie. Ze onthult wat meestal achter gesloten deuren blijft, over het tekort aan verplegers, de cultuurkloof tussen de witte bewoners en de gekleurde verzorgenden. Ze schrijft over de gesprekken aan het sterfbed, de communicatieproblemen met de familie, de spanningen, de agressie en seks op de afdeling. Maar ze schrijft ook over de hilarische taferelen die dementerenden in hun relatief goede jaren veroorzaken.
Die ene patiënt
In dit boek vertellen zorgmedewerkers over die ene patiënt die hun leven veranderde. Ze delen de lessen die ze van patiënten geleerd hebben en over de persoonlijke banden die ze opbouwden. Ellen Visser heeft meer dan honderd verhalen samengebonden in één boek. Het boek werd al eerder uitgebracht, maar is in 2020 herzien met verhalen die symbool staan voor de daadkracht, het verdriet en de saamhorigheid die de coronaperiode tekenen.
Dagboek van een verloskundige 
Marlies Koers studeerde in 2013 af aan de Verloskunde Academie in Groningen. Ze heeft haar eigen praktijk met vier collega’s. In haar boek ‘Dagboek van een verloskundige’ beschrijft ze de hoge pieken en diepe dalen van het leven als verloskundige. Weinig slaap, geen tijd om te eten en ondertussen een vrouw helpen met haar achtenveertig uur durende bevalling. Je volgt Marlies van spreekuren tot spoedgevallen. Het is een boek vol mooie en verdrietige momenten waarin je vanaf het eerste hoofdstuk gegrepen wordt.
Heb jij nog een leuke leestip? Laat het dan weten via marketing@teamtelefoon.nl