Skip to main content

Als zorgmedewerker loop je meer risico dat je telefoon stuk gaat dan iemand die de hele dag op kantoor werkt. Je bent veel onderweg en telefonisch bereikbaar terwijl je bij cliënten bent in een wisselende omgeving. Een ongelukje zit dan in een klein hoekje. Het kan bijvoorbeeld misgaan als de telefoon valt of nat wordt. Het is vervelend als dit gebeurt, maar gelukkig zijn er manieren om er voor te zorgen dat je via een andere telefoon bereikbaar bent met TeamTelefoon.

Zo gebruik je een andere telefoon

Je kunt makkelijk een andere telefoon gebruiken om te zorgen dat je via TeamTelefoon bereikbaar blijft. Je kunt bijvoorbeeld een telefoon lenen of je privé-mobiel gebruiken. Installeer de TeamTelefoon-app op die telefoon. Het is wel handig om dan bij je naam in te vullen dat jij het bent, maar ook dat het een tijdelijk nummer is. Bijvoorbeeld: “Karin Timmers Tijdelijk”. Vraag nu aan een collega in je team een toegangscode en vul deze in bij instellingen -> uitnodiging accepteren. Je tijdelijke telefoon is nu lid van het team. 

In de app kun je nu jezelf op beschikbaar zetten. Het TeamTelefoon-nummer komt nu gewoon bij je tijdelijke telefoon uit. Je kunt je tijdelijke telefoonnummer gemakkelijk delen met je teamleden via de chatfunctie in TeamTelefoon.

Als je niet gelijk een andere telefoon kunt regelen, kun je natuurlijk ook vragen of een collega even bereikbaar wil zijn terwijl jij een oplossing zoekt. Op die manier is je team in ieder geval goed bereikbaar voor cliënten.

Melden bij werkgever

Als je telefoon stuk gaat tijdens het werk, is het belangrijk om dit zo snel mogelijk bij je werkgever te melden. Er moet een nieuwe telefoon en misschien zelfs nieuwe simkaart geregeld worden. Als de telefoon verzekerd is, moet het ook aan de verzekeraar worden doorgegeven.

Wie is er aansprakelijk?

In principe is je werkgever verantwoordelijk voor schade aan je telefoon als je deze voor je werk gebruikt en de schade tijdens je werk ontstaat. Daarbij is het natuurlijk wel jouw verantwoordelijkheid voorzichtig met de telefoon om te gaan.