Skip to main content

Sinds begin mei kunnen organisaties in de wijkverpleging een aanvraag doen voor de Subsidieregeling Ondersteuning Wijkverpleging (SOW). Veel zorginstellingen kampen met een tekort aan personeel en hoge werkdruk. De subsidie is bedoeld om hier een oplossing voor te bieden en de wijkverpleging toekomstbestendig te maken. 

Een zorginstelling kan voor verschillende dingen een subsidie aangevragen. Bijvoorbeeld voor het verbeteren van de samenwerking binnen de organisatie, het verminderen van administratieve lasten of nieuwe technologie. Aanvragen kunnen worden gedaan vanaf 25.000 tot 250.000 euro. Voor het aanvragen van nieuwe technologie├źn geldt er een maximum van 25.000 euro. Het totale budget van de regeling is 114 miljoen euro. 

Voorwaarden Subsidieregeling Ondersteuning Wijkverpleging

De aanvraag moet uiteraard aan een aantal voorwaarden voldoen. Het project moet bijvoorbeeld minstens twaalf maanden duren en moeten starten tussen 3 mei 2021 en 31 december 2021. Een organisatie kan alleen een subsidie aanvragen voor nieuwe technieken als ze ook een aanvraag doen voor een andere verbetering. Meer voorwaarden kun je vinden op de site van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Wil je snel weten of jouw project kans maakt op subsidie? Doe dan de Quickscan.

Aanvragen kunnen worden ingediend tot 30 juni 2021. TeamTelefoon biedt hier graag hulp bij. We hebben al eerder bedrijven geholpen met het aanvragen van een SET-subsidie en bieden deze dienst graag weer aan. Meer weten? Mail dan naar contact@teamtelefoon.nl 

Bron: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland  

Over welke onderwerpen zou jij graag meer lezen? Laat het ons weten via marketing@teamtelefoon.nl.