Skip to main content

De coronacrisis zorgt ervoor dat er weinig leuke dingen te doen zijn buitenshuis. Even een drankje doen met een vriendin of vriend zit er nu even niet in. Op Netflix heb je alle leuke series al gezien. Steeds maar achter een scherm zitten wordt ook saai. Daarom hebben wij vier leuke tips voor je onder elkaar gezet.

1. Jam maken

Iedereen is in het begin van de lockdown wel door de kook- en bakfase heen gegaan. Alle sociale media stonden vol met baksels zoals  bananenbrood en cupcakes. Iets nieuws proberen te maken is altijd leuk. Bovendien is jam maken de perfecte activiteit om met je gedachten even ergens anders te zijn. Jam maken is super makkelijk en leuk. Het kan al met drie ingrediënten. Alles even opwarmen in een pannetje en dan inmaken in een leuk glazen potje. Je kunt eindeloos variëren met verschillende smaken. Jam blijft lang goed dus je kunt er optimaal van genieten. Als je een beetje extra maakt, is het ook nog eens leuk om als cadeautje te geven. Ben je nou niet zo van de zoetigheid, probeer dan eens een chutney; heerlijk voor op de kaasplank.

2. Bouw een Lego-set

Een favoriet van ieder kind, maar wie zegt dat volwassenen hier niet ook van kunnen genieten? Je hebt even een nostalgisch momentje met jezelf, kind of partner. Zo ben je even lekker met iets anders bezig. Haal het van zolder of koop een leuke set online. Het is net een driedimensionale puzzel; Ultieme afleiding.

3. Maak een plakboek over jouw coronaperiode

Iedereen heeft het wel eens gehoord: “deze periode gaat de geschiedenis boeken in.” Om eerlijk toe te geven, is dit natuurlijk niet de leukste tijd van je leven. Het is wel een jaar wat je je de rest van je leven zult herinneren. Zoek foto’s op van leuke momentjes die je in de lockdown hebt gehad, zoals al die masker selfies en een paar krantenartikelen. Bestel een leuk fotoalbum en plakken maar. Maak ereen creatief momentje met jezelf van. Zet een leuke podcast of fijn muziekje op en ga lekker zitten plakken. Probeer terug te denken aan de leuke momenten van het afgelopen jaar en leg het vast in jouw persoonlijke corona album.

(Tip: fotoboeken van Hema)

4. Leer een dans

Om een dans te leren heb je niet per se het bekende dansspel Just Dance nodig. Op YouTube staan voldoende instructiefilmpjes die je steeds opnieuw kan afspelen totdat je alle pasjes weet. Leuk in je eentje, maar ook om met je partner of kinderen te doen. Ga even lekker bewegen. Stap uit je comfort zone en kom op de dansvloer. Als we dan straks weer naar een feestje mogen, steel jij zeker de show. 

Heb jij zelf nog leuke tips om te ontspannen? Laat het ons dan weten via onze Facebook of  stuur een mailtje naar marketing@teamtelefoon.nl