Skip to main content

De zorg wordt niet altijd gezien als de meest aantrekkelijke sector. Veel jongeren denken bijvoorbeeld dat ze dagenlang mensen moeten wassen. Gelukkig zijn er mensen en bedrijven die hun best doen om het beeld over de zorg te verbeteren. Dit doen ze door middel van vlogs. Vlogs zijn video’s waarin iemand zijn of haar dag filmt. Hieronder vind je leuke YouTube kanalen die gewijd zijn aan de zorg. Deze kanalen zijn ook heel interessant voor mensen die al in de zorg werken dus neem vooral een kijkje. 

Tommie in de zorg 

Drie jaar geleden begon Tommie van Niessen zijn YouTube-kanaal waarop hij video’s deelt over de zorg. Zelf had hij vroeger ook geen goed beeld van de zorg. “Leek mij niets aan, totaal niet stoer en ik dacht dat je de hele dag mensen moest wassen.” Met zijn kanaal wil hij laten zien hoe de zorg écht is. Hij maakt video’s met cliënten en beantwoordt vragen. Een paar maanden geleden postte hij nog een gesprek met minister Hugo de Jonge. 

Jim en Lau in de zorg 

Niet iedereen vlogt in zijn eentje. Jimmin en Laura hebben samen een YouTube-kanaal. Ze zijn allebei werkzaam bij Atlant, Jimmin als verzorgende IG en Laura als EVV’er (Eerst verantwoordelijke verzorger). Samen hebben ze een YouTube-kanaal waar ze vlogs posten over het dagelijks leven in de zorg. Kijkers krijgen een kijkje zowel voor als achter de schermen. Zo gaan ze een dag op stap met de managers maar hebben ze ook een ‘Heel Atlant Bakt’-video. Het zijn leuke, korte vlogs die je een goed beeld geven van hoe veelzijdig hun werk in de zorg eruitziet. 

Variant zorg 

Ook bedrijven maken vlogs. Variantzorg gebruikt een YouTube-kanaal om te laten zien hoe fijn werken bij Variantzorg kan zijn. Deze organisatie is gespecialiseerd in het inzetten van zorgverleners in de ouderenzorg. Hierbij kan de medewerker zelf bepalen waar, wanneer en hoeveel ze willen werken. Naast nieuws over Variantzorg, post het kanaal ook leuke vlogs. Zo is er een video over ‘Oma in de corona tijd’ en kun je het personeel van Variant zorg de Jerusalema Challange zien dansen. 

Vloggers in de zorg 

Een ander voorbeeld van een bedrijf dat actief is op YouTube is Pensioenfonds Zorg en Welzijn. Zij gingen op zoek naar medewerkers in de zorg die hun werk filmden. De winnaars wonnen een masterclass vloggen en maakten voor het PFZW kanaal een vlog. Deze vlogs zijn op een rijtje gezet en vormen samen een interessante serie. Hierin laten verschillende zorgverleners een dag in de zorg zien. Het kanaal van PFZW is een aanrader voor iedere zorgverlener. Het staat vol met korte video’s over werken in de zorg. Zo vind je actuele gebeurtenissen maar ook tips om gezonder te leven. 

Rivas zorggroep 

Vlogs zijn een goede manier om een bedrijf van alle kanten te laten zien. Dat is goed te zien op het YouTube-kanaal van Rivas. Rivas is een veelzijdige zorgorganisatie. Ze zijn bijvoorbeeld werkzaam bij het Beatrixziekenhuis in Gorinchem, in de jeugdzorg en in wijkverpleging. Dit levert natuurlijk ook een divers YouTube kanaal op. Rivas post korte video’s die laten zien hoe het is om bij Rivas te werken. Ook posten ze nieuwtjes en tips. Natuurlijk kon ook de Jerusalema Challenge van Rivas niet ontbreken. 

Heb jij nog tips over leuke vlogs in de zorg? Laat het ons weten door te mailen naar marketing@teamtelefoon.nl