Skip to main content

Het is in deze tijd bijna niet voor te stellen, maar er was een tijd waarin we in een zaal zaten, met meer dan honderd man. Helaas is dit nu door de coronacrisis niet mogelijk. Wat wél mogelijk is, is om deze evenementen door middel van technologie alsnog door te laten gaan. Zo komen er in 2021 nog veel congressen aan, online en offline. We hebben een lijstje gemaakt van de congressen die ons voor jullie het meest interessant en relevant leken. 

Collegereeks Innovatief leiderschap in de zorg

De innovaties in de zorg zijn haast niet bij te houden. De een na de ander volgt elkaar in een razendsnel tempo op. Hoe ga je om met digitalisering, robotisering en andere technologische ontwikkelingen? Bij deze toename aan technologie komen ook meer ethische kwesties kijken. Daarbij luidt de vraag hoe je als leidinggevende vorm geeft aan deze veranderingen; wat is verantwoordelijk leiderschap?

Zes collegereeksen geven je handvatten en antwoorden op de vragen die hierboven gesteld zijn. Deze collegereeks is bedoeld voor senior managers zoals raad van bestuur, directie, managers of artsen werkzaam in de zorg. Toch kan dit congres voor iedereen die werkzaam is in de zorg nuttig zijn. 

Waar en wanneer

De collegereeks speelt zich af op 6, 13, 20 april, 18, 25 mei en 1 juni 2021 in Breukelen. Het congres vindt plaats volgens de regels van het RIVM. Aanmelden kan op de website van Zorgvisie. Na het bijwonen van alle collegereeks krijg je ook nog een certificaat van deelname namens de Zorgvisie Academy. 

Congres Wijkteams

Hoe bevorder je integrale samenwerking in wijkteams en hoe zorg je ervoor dat deze samenwerking duurzaam is? Dit congres gaat dieper in op deze onderwerpen en geeft je concrete voorbeelden en aanbevelingen. Het congres is bedoeld voor professionals in het sociale domein die geïnteresseerd zijn in het thema wijkteams. Ook is het toegankelijk voor  iedereen die werkzaam is bij zorginstellingen, welzijnsorganisaties, gemeenten, vrijwilligersorganisaties en nog meer.

Waar en wanneer

Meer informatie over de aanmelding lees je op de website van Zorg en Welzijn. Het congres vindt plaatsop 20 mei 2021 in Ede. Voor het bijwonen van dit congres ontvang je zes accreditatiepunten die zijn goedgekeurd door het Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals.

Jaarcongres eenzaamheid

Eenzaamheid blijft een terugkerend thema in de samenleving. Door de coronacrisis is eenzaamheid een urgenter thema dan ooit. ‘Social distancing’ zet het sociale contact van elk individu onder druk. Voor het vierde jaar op rij geeft dit congres aandacht aan de verschillende groepen die last hebben van eenzaamheid. Daarnaast wordt er gepraat over praktische oplossingen en initiatieven tegen eenzaamheid. Dit congres is toegankelijk voor uiteenlopende sectoren omdat het een onderwerp is wat veel mensen aangaat. 

Waar en wanneer

Meer informatie over dit congres lees je op de website van Zorg en WelzijnHet congres vindt plaats op 21 september 2021 in Ede. Ook voor dit congres kun je accreditatiepunten aanvragen bij het Registerplein, Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals. 

Meer congressen in 2021 vind je op de website van Zorgvisie en Zorg en Welzijn

Ken jij congressen in de zorg die je graag wilt delen? Laat het ons weten door te mailen naar marketing@teamtelefoon.nl en wie weten schrijven we erover in een toekomstig artikel.