Skip to main content

Bij TeamTelefoon ontwikkelen we een nieuwe manier van training, E-Learning. Zo zorgen wij ervoor dat jij straks nog makkelijker met onze app aan de slag kan. Maar eerst leggen we uit wat E-Learning precies is en wat de voordelen ervan zijn.

Wat is E-Learning?

Het geven van les of trainingen zag er lange tijd hetzelfde uit: met een leraar in een klaslokaal of trainer voor een groep. Tegenwoordig wordt er steeds vaker E-Learning ingezet, wat staat voor Electronic Learning. Het is een verzamelnaam voor het leren met gebruik van elektronische hulpmiddelen. De leerstof is beschikbaar via het internet, waardoor je altijd en overal kunt leren op je laptop, tablet of mobiele telefoon. Er bestaan allerlei websites waar je makkelijk een E-Learning kan opzetten. Dit wordt ook wel LMS (Learning Management Systeem) genoemd. Organisaties kunnen deze platforms naar eigen smaak en inhoud inrichten, afhankelijk van welke leerstof ze willen bieden aan cursisten.

De voordelen

E-learning kent veel voordelen, zowel voor de trainer als voor de cursist. Daarom denken wij dat deze nieuwe vorm van training ook voor TeamTelefoon van grote waarde kan zijn. We hebben deze voordelen op een rijtje gezet:

  • Flexibiliteit: Je kunt overal en altijd leren via de online leeromgeving. Je hoeft dus nooit meer rekening te houden met locatie en reistijden. Je kunt op je eigen tempo de training of cursus volgen. Als je even niet meer weet hoe iets zit, kun je ook altijd weer terug kijken in de lesstof.
  • Tijdbesparing: Als cursist bepaar je heel veel tijd, want je hoeft nooit meer naar een locatie toe voor jouw training of les. Ook kun je hoofdstukken van de lesstof overslaan als je deze kennis al bezit. Voor werkgevers bespaart het ook veel tijd, omdat je met E-Learning in een korte tijd veel mensen tegelijk kunt trainen. 
  • Vordering vastleggen: Op een E-Learning platform is het mogelijk je voortgang vast te leggen en in te zien. Zo weet je precies hoe ver je bent met je cursus of training.
  • Personalisatie: Zowel het E-Learning platform als de inhoud kan worden gepersonaliseerd. Zo is het mogelijk om verschillende categorieën te maken die gericht zijn op bepaalde groepen mensen of functies.
  • Interactiviteit: Een E-Learning kan heel interactief zijn. Er kan van alles worden toegevoegd aan het platform: quizzen, mini-games, animaties, video’s, klikbare elementen en nog veel meer. Dit maakt het leren altijd leuk en afwisselend. Er is voor ieder wat wils. 

Hierboven staan algemene voordelen, maar elke E-Learning is weer anders ingericht. Bij TeamTelefoon zijn we nog druk bezig met het opzetten van onze E-Learning. Wij willen deze dit jaar nog realiseren.

Onze trainingen

Wij willen graag dat de gebruikers van de TeamTelefoon Classic app overgaan op de nieuwe app. De nieuwe gebruikers van TeamTelefoon moeten uiteraard ook leren werken met onze app. De huidige TeamTelefoon trainingen van de zorgteams worden in groepen op locatie gegeven. Deze manier van training kost ons enorm veel tijd. We merken dat veel zorgverleners vragen hebben over de app. Om al onze teams op een grote schaal te trainen, zijn we van plan om over te schakelen naar E-Learning. We ontwikkelen een online omgeving waar de teams straks op hun eigen tempo onze app en manier van werken kunnen leren. Dit is zowel voor TeamTelefoon als voor de zorgteams een stuk efficiënter en voordeliger.

Input TeamTelefoon E-Learning

Om onze E-Learning module goed aan te laten sluiten op de wensen van TeamTelefoon-gebruikers, vragen wij om jullie inbreng. Via deze enquête kun je laten weten wat jij graag terug zou willen zien in onze training. Wij horen graag jouw mening.

 

Bij TeamTelefoon zijn wij gedreven om de zorg te verbeteren. Meer weten over TeamTelefoon? Bekijk dan onze productpagina.

window.dojoRequire([“mojo/signup-forms/Loader”], function(L) { L.start({“baseUrl”:”mc.us19.list-manage.com”,”uuid”:”f8c9448a6aafafc42ef82b499″,”lid”:”3aa09c1deb”,”uniqueMethods”:true}) })