Skip to main content

Drie maanden geleden schreef onze collega, Allert Post, een LinkedIn bericht over het inhuren van zzp’ers in de zorg. Dit heeft veel gevoelens bij lezers opgeroepen. De post van Allert kwam als een reactie op de mededeling van zorgorganisatie Libertas Leiden om alleen nog maar met vaste krachten te werken. 

Benjamin Martens, bestuurder bij Libertas Leiden, geeft aan dat zij de keuze om te stoppen met zzp’ers gemaakt hebben in het kader van toekomstbestendige zorg. Door de hoge druk op de zorg moest er iets veranderen aldus Benjamin. 

Chantal Beks, bestuurder bij De Wever, houdt zich ook bezig met het toenemende aantal ZZP’ers in de zorg. Chantal ziet graag een koppeling met de CAO VVT, zodat duidelijke kaders rondom de inzet en de tarieven voor ZZP’ers kunnen worden geformuleerd.

Maar zorg zonder zzp’ers brengt wel ingewikkelde vraagstukken met zich mee. Hoe kom je de toenemende zorgvraag tegemoet? Hoe ga je om met de krapte op de arbeidsmarkt? Wat zijn de financiële consequenties voor je zorgorganisatie? Ga je meer ondersteuning vragen van mantelzorgers en familieleden? Ga je meer gebruik maken van digitale middelen? 

Tijdens ons nieuwe webinar op 18 april 2023 gaan we op zoek naar antwoorden op bovenstaande vragen. Onze collega’s Pepijn Kromhout en Pascalle Hoelen gaan in gesprek met Benjamin Martens en Chantal Beks over het wel of niet inhuren van zzp’ers in de zorg. 

Het webinar heeft een interactieve opzet, zodat er genoeg ruimte is om nog meer vragen te beantwoorden.

Je kunt je nu al aanmelden voor het webinar.

Zien we je de 18de?

Terugblik Expert webinar: wel of niet inhuren zzp’ers in de VVT?
Ben je benieuwd naar de visie en aanpak van onze gastsprekers met het wel of niet inhuren van zzp’ers in de vvt? Hoe zij omgaan met de krapte op de arbeidsmarkt? Hoe je ondersteuning kan vragen van mantelzorgers en familieleden? Kijk dan nu het webinar terug, het was een slaande succes en zeker een aanrader om te kijken.