Skip to main content

In dit artikel maken we kennis met Jeffrey Veldboer, de nieuwste aanwinst van TeamTelefoon. Jeffrey gaat bij ons aan de slag als sales manager. Hij zit vol energie en ambitie en kijkt ernaar uit om te laten zien op welke manier TeamTelefoon van toegevoegde waarde kan zijn binnen de zorg. Lees verder om erachter te komen wat Jeffrey belangrijk vindt binnen zijn werk en wie hij is wanneer hij niet op de werkvloer staat. 

Jeffrey’s carrière voor TeamTelefoon

Voordat Jeffrey begon met werken, studeerde hij verpleegkunde en bedrijfskunde. Hoewel hij tijdens zijn studie in de zorgverlening aan het bed stond, werkt hij nu al jaren op het snijvlak van zorg, commercie en technologie. Als verpleegkundige in het ziekenhuis merkte hij dat nieuwe ideeën langs heel veel managementlagen moesten, voordat ze eindelijk uitgewerkt konden worden. “Dat vond ik tamelijk frustrerend, dus ik ging op zoek naar een functie waar ik wat meer kon ondernemen en waar ik meer autonomie had om zelf knopen door te hakken,” legt Jeffrey uit. “Ik hou wel van zelfstandig werken, dus als ik heel strak word aangestuurd, ben ik niet op mijn best. Ik ben eigenlijk gewoon heel eigenwijs,” concludeert Jeffrey lachend.

Zo kwam Jeffrey op den duur bij Medido terecht als commercieel manager. Medido is een automatische medicijndispenser, een innovatie die bijdraagt aan het verlagen van de druk op de zorg en tevens een partner van TeamTelefoon. “Toen ik bij Medido binnenkwam, was het een bedrijf in opbouw,” zegt Jeffrey. In vier jaar tijd is Medido echter uitgegroeid tot een product dat iedereen binnen de thuiszorg eigenlijk wel kent. “Daardoor waren andere mensen nodig om met Medido de volgende stap te zetten. Bij TeamTelefoon begin ik weer in de fase waarin je mensen kan inspireren en motiveren om dingen anders aan te gaan pakken in de zorg,” voegt Jeffrey toe. “Dat is wat ik echt leuk vind om te doen.”  

Bijdragen aan efficiëntie in de zorgverlening 

Bij de vraag wat Jeffrey belangrijk vindt aan zijn werk, benoemt hij dat we steeds meer te maken krijgen met een zorginfarct. Er zijn nu al zorgorganisaties die voor bepaalde wijkroutes geen cliënten meer aannemen. Dat is al jaren zo en dit probleem wordt alleen maar groter. Met een toenemende vraag naar zorg en een beperkt aanbod, moeten zorgorganisaties de overstap maken naar technologieën die zorgprofessionals kunnen ondersteunen, waardoor ze zo efficiënt mogelijk aan het werk kunnen. “TeamTelefoon is een hele waardevolle tool die kan bijdragen aan deze efficiëntie,” zegt Jeffrey. “De tijd en energie die vrijkomt wanneer de bereikbaarheidsdienst goed geregeld wordt, kan omgezet worden in goede zorg. Zo voorkom je bijvoorbeeld allerlei frustraties over telefoontjes die je ontvangt wanneer je eigenlijk met een cliënt bezig bent.” Daarnaast is het voor de cliënt prettig om op een eenvoudige manier zijn of haar zorgprofessional te kunnen benaderen. 

Uitdaging en ambitie

Jeffrey geeft aan dat innoveren in de zorg nog best een uitdaging is. “Wat ik merk, is dat zorgorganisaties best traditioneel zijn, dat ze langzaam veranderen,” zegt hij hierover. Jeffrey zegt dat de discussie al snel over de kosten gaat en niet over de waarde die bepaalde oplossingen kunnen toevoegen. Hier ligt volgens hem dus nog een taak om te laten zien hoe de zorg op een andere manier georganiseerd kan worden. “Dat is wel iets wat in het zorglandschap nog een beetje ontbreekt, die veranderbereidheid en het ondernemerschap,” zegt Jeffrey.

Dat de manier waarop we de zorg organiseren moeilijk te veranderen is, weet Jeffrey. Hij geeft aan dat hij bij Medido vaak genoeg onderuit is gegaan en dat hij daar veel van heeft geleerd. Nu kijkt hij vol trots naar wat hij samen met zijn collega’s bij Medido bereikt heeft. “Ik weet dat de omslag die we in de zorg moeten gaan maken ingewikkeld is, maar als we alleen maar tegen elkaar gaan zeggen dat dingen ingewikkeld zijn, dan verandert er nooit wat,” zegt hij hierover. “Je moet gewoon een beetje eigenwijs zijn. Pas dan kun je ervoor zorgen dat alle eigenwijze zorgorganisaties ook langzaam hun manier van doen aanpassen,” voegt Jeffrey toe. Met de ambitie om dit voor elkaar te krijgen zit het dus wel goed. 

Jeffrey buiten het werk om

De veertig-jarige Jeffrey is niet alleen trots op zijn prestaties op professioneel vlak, maar ook op zijn gezin en het thuis dat hij met hen samen heeft opgebouwd. Hij springt in zijn vrije tijd graag op de fiets of gaat een lekker stuk wandelen. Tot slot doet Jeffrey Veldboer zijn naam eer aan door veel aan de slag te zijn op het stukje land dat bij hun huis hoort. Zo is hij bezig met het aanleggen van een voedselbos en heeft hij allerlei dieren rondlopen, waaronder varkens, konijnen, katten, kippen en een haan. “We hebben nog te weinig grond om echt zelfvoorzienend te zijn, maar dat zou wel heel leuk zijn. Als we dit jaar echt hard werken aan de moestuin, komen we qua groenten en fruit in ieder geval al heel ver,” zegt Jeffrey. Groene vingers heeft hij echter niet, dus hij vraagt altijd wel even netjes aan zijn vrouw van welke planten hij af moet blijven. “Ik ben goed met kettingzagen en bosmaaiers, maar vraag me niet hoe ik voor al die specifieke planten moet zorgen.” 

Wij zijn blij om Jeffrey te verwelkomen in het TeamTelefoon team. Wil jij op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of hou onze social media kanalen in de gaten voor updates.