Skip to main content

 

In onze expert sessie op 14 februari praten we in een webinar over de ongeplande zorg. Pepijn Kromhout, operationeel directeur bij TeamTelefoon en Martin Mauritz, project director bij P5COM, gaan in gesprek met Annemijn Goeree, Marie-Louise Hoogeveen en Simone Mons over hoe de ongeplande zorg het makkelijkst te organiseren is. Het wordt een gezamenlijke zoektocht naar de oplossingen voor de problemen waar zorgorganisaties tegenaan lopen. Tijdens het webinar komen de volgende onderwerpen aan bod:

 

  1.  Personeel

Door de krapte op de arbeidsmarkt is het belangrijk dat zorgmedewerkers zo efficiënt mogelijk worden ingezet. Maar spoedzorg laat zich moeilijk sturen en organiseren. Zorgorganisaties lopen tegen een aantal vragen aan. Hoeveel zorgprofessionals moeten er bijvoorbeeld beschikbaar zijn? En hoe zorgen we ervoor dat de geleverde capaciteit zo goed mogelijk wordt benut? Daarnaast wordt er verwacht dat het personeel de situatie en de omgeving goed kan inschatten en hier de juiste actie aankoppelt. Ga je gebruik maken van speciaal opgeleide medewerkers van een (externe) zorgcentrale of je eigen medewerkers?

 

2. Financiering

Bij de ongeplande zorg komen ook op het gebied van financiering veel vragen kijken. Hoeveel geld trek je ervoor uit? Wanneer je de spoedzorg samen organiseert, deel je de kosten. Maar bij wie declareer je?

 

3. Toegang tot de benodigde informatie

Als zorgorganisaties samen de ongeplande zorg gaan oppakken, moeten zorgmedewerkers toegang krijgen tot informatie van alle zorgorganisaties. Om een snelle diagnose te kunnen maken, moeten zorgprofessionals toegang krijgen tot dossiers van cliënten van andere zorgorganisaties. Hoe kan deze informatie verstrekt worden? Hoe regel je de woningtoelating? Cliënten kunnen bijvoorbeeld een abonnement hebben op personenalarmering, werken met sleutel kluizen of smart oplossingen, zoals een digitale woningontsluiting. Hoe kan binnen dit vraagstuk de veiligheid en privacy van cliënten gewaarborgd blijven?

 

Gastsprekers

Onze eerste gastpreker is Annemijn Goeree, Projectmanager voor Spoedzorg Rotterdam. Als manager levert ze een actieve bijdrage aan de strategie en het beleid van Spoedzorg Rotterdam. Annemijn staat naast de zorgprofessionals en stimuleert zelf-organiserend te werken. Gedreven en met een sterke visie op hoe de ouderenzorg geleverd moet worden, werkt ze hard om de kwaliteit van zorg & welzijn op topcare niceau te krijgen en te houden.

Onze tweede gastspreker is Marie-Louise Hoogeveen, Programma Manager bij Amaris Zorggroep. Ze is humoristisch en positief ingesteld, en werkt ze oplossings- en cliëntgericht om de kwaliteit van zorg & welzijn te waarborgen op het gebied van ongeplande nachtzorg voor thuiswonende cliënten in de regio Eemland. Volgens Marie-Louise moet de focus in de zorg liggen op aandacht, medemenselijkheid en zaken direct regelen, niet alleen om productiviteit. Denkend in oplossingen gaat ze verbindend en slagvaardig te werk.

Onze derde gastspreker is Simone Mons, Regiomanager Wijkverpleging bij Thebe. Simone houdt zich graag bezig met ontwikkeling van mensen en organisaties en gaat altijd voor een goed resultaat, in nauwe samenwerking met haar teams. Ze is een aanjager en innovator. Simone is mede initiatiefnemer en huidig verantwoordelijk manager voor de acute zorg en samenwerking met de eerste lijn.

Heb je al een vraag of mis je een onderwerp dat je graag voorbij wilt zien komen? Laat het ons weten via marketing@teamtelefoon.nl

Zien we je de 14de? 

 

Het webinar was een geslaagd succes en is nu terug te kijken! Vul het formulier in en ontvang de opnames in de mail.

Webinar terugkijken