Skip to main content

Vakantie is een tijd om lekker te ontspannen, zodat je daarna weer met nieuwe energie je werk kan oppakken. Om optimaal van je vakantie te genieten, is een goede voorbereiding erg belangrijk. Je wil natuurlijk niet gestoord worden door ongewenste werktelefoontjes. Hieronder geven we je een aantal tips voor een heerlijk rustige vakantie.

Zorg dat je ‘niet beschikbaar’ staat 

Je hebt je vakantie natuurlijk doorgegeven aan je werkgever, maar dat betekent niet altijd dat het ook goed in de TeamTelefoon app staat. Controleer of al je vakantiedagen als ‘niet beschikbaar’ gemarkeerd zijn. Op deze manier hoef je je geen zorgen te maken over een onverwacht telefoontje van een cliënt. De app wijst deze telefoontjes automatisch door naar een collega die wél aan het werk is. 

Goede voorbereiding is het halve werk

Voordat je op vakantie gaat, is het handig om alles goed te regelen met je collega’s, vooral de collega die jouw diensten overnemen. Door een goede overdracht hoef je op vakantie geen appjes met vragen te verwachten. Zorg er dus voor dat je collega’s op de hoogte zijn van de situaties van jouw cliënten en taken. Controleer bijvoorbeeld of alles goed verwerkt is in het cliëntendossier. Neem daarnaast vlak voor je vakantie niet zomaar nieuwe taken aan. Bedenk goed of je die taak afkrijgt voordat je op vakantie gaat.

Neem rust voor je vakantie

Dit klinkt misschien gek, maar je wil geen rust in hoeven halen op vakantie. Om optimaal van je vakantie te genieten is het wel zo fijn als je genoeg energie hebt om de dingen te doen die je gepland hebt. Ook als je iedere dag bij het zwembad gaat hangen. Begin een week van tevoren dus alvast met voorbereiden op je vakantie. Dit betekent niet overwerken en op tijd naar bed. Dit is, zeker in de zorg, makkelijker gezegd dan gedaan, maar probeer het toch in je achterhoofd te houden.

‘Out-of-office’ melding 

Vergeet niet om, als je een werkmail hebt, een ‘out-of-office’ melding in te stellen voordat je op vakantie gaat. Om na je vakantie niet in een totale chaos terug te keren, kun je deze melding het beste tot één of twee dagen na je vakantie laten doorlopen. Op die manier heb je tijd om je mails in alle rust bij te werken. 

Hoe bereid jij je altijd voor op je vakantie? Laat het ons weten via marketing@teamtelefoon.nl