Skip to main content

Wij spraken Steef over zijn (voor)liefde voor de zorg. Hij is nu 24 jaar en werkzaam bij de Jaarbeurs in Utrecht als accountmanager. Deze beurs organiseert onder andere in juni de Dutch Health Week, waar professionals en bedrijven vanuit alle facetten van de zorg samenkomen. 

Wie is Steef?

Steef werkt en studeert en werd door zijn vrienden en familie altijd al wel als een zorgzame jongen gezien. Daardoor begon hij zijn studie in de jeugdzorg. Later heeft hij de overstap gemaakt naar maatschappelijke zorg. De twee specifieke doelgroepen hierbij zijn gehandicapten en ouderen. “Wat mij zo aantrekt in de zorg is de waardering die je terugkrijgt en het zien dat jouw hulp echt een verschil maakt voor mensen. Ik haal er voldoening uit dat mensen er door mijn hulp beter mee af zijn, zowel op korte als lange termijn.

Waar werkt Steef nu?

Naast zijn voorliefde voor en studie in de zorg, is Steef aan de slag gegaan met een Associate degree-opleiding in de richting van commerciële economie. Hierdoor kwam hij terecht bij de Jaarbeurs in Utrecht. “Ik vind het hartstikke tof om in de evenementenbranche werkzaam te zijn en het is hierbij ook mijn droom om later zelf grote evenementen op te kunnen zetten.” Voor nu is hij werkzaam als accountmanager bij de Supportbeurs, die onderdeel is van de Dutch Health Week. “Ik ben blij dat ik hier mijn passies voor organiseren en de zorg kan combineren in mijn werkzaamheden. Het cirkeltje is op die manier rond.” 

Wat houdt de Dutch Health Week in?

Vorig jaar was de eerste en online editie van dit evenement, maar dit jaar wordt het voor het eerst fysiek gehouden, halverwege juni. Binnen de Jaarbeurs zijn er drie zorg-gerelateerde beurzen: Zorgtotaal, Zorg & ICT, en Support. “Met de Dutch Health Week willen we deze verschillende evenementen versterken. De filosofie van deze week is om elke Nederlander die bij de zorg betrokken is aan te trekken. Alle facetten binnen de gezondheidszorg zijn hier aanwezig. Samen geeft dit vele mogelijkheden tot netwerken en nieuwe ideeën.”

Wie zijn de aanwezige bedrijven?

“Het plan is om bijvoorbeeld een Cruyff court neer te zetten waar rolstoelbasketbal gehouden kan worden of een skibaan waarvan rolstoelgebruikers kunnen skiën. Ook komt er een speeddate-mogelijkheid vanuit Capido. Hierbij wordt een mogelijkheid gecreëerd waar mensen met een beperking met elkaar kunnen daten. Daarbij ontvangen zij coaching over hoe ze met daten om moeten gaan. Ook kunnen zij terecht voor advies over budgetten en sollicitaties op de beurs.”

Wat is Capido?

Capido is een speciale datingapp. “Het is een soort Tinder, maar dan voor mensen met een beperking.” De oprichter van Capido, Erwin Oudshoorn, werd zelf geboren met een beperking. Hij heeft hierdoor persoonlijke ervaring met de lastige gevolgen hiervan in de datingwereld. Om die reden ging hij in 2016 aan de slag met het ontwikkelen van de datingapp Capido. “Mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking elkaar kunnen ontmoeten via de app. Hierdoor kunnen ze vriendschappen aangaan, op date gaan of een serieuze relatie starten. Ik ben blij dat wij zo’n mooi initiatief als Capido tijdens de Dutch Health Week mogen ontvangen. Het maakt de gebruikers blij en pakt eenzaamheid aan.” 

Waarom worden wij bij TeamTelefoon zo blij van bedrijven als Capido?

De oprichter van Capido ondervond dat het hebben van een beperking barrières meebrachten voor de datingwereld en hij ging hiermee aan de slag. Bij TeamTelefoon denken wij ook graag in oplossingen. Bovendien worden wij gelukkig van technologische innovaties, met een betere bereikbaarheid als gevolg. Capido en TeamTelefoon hebben totaal andere doeleinden en werkwijzen, maar zijn beide applicaties om communicatie te vergemakkelijken. 

Vond je dit een leuk onderwerp? Dan is dit interview misschien ook iets voor jou! Klik hier.