Skip to main content

De thuiszorg staat door de bezuinigingen voor een grote uitdaging: met minder personeel en een lager budget meer cliënten helpen. De Subsidieregeling Ondersteuning Wijkverpleging (SOW) biedt een financieel steuntje in de rug om verbeteringen in de wijkverpleging in gang te zetten. Lees hier wat deze regeling voor jouw team kan betekenen.

Wat biedt de Subsidieregeling Ondersteuning Wijkverpleging?

Om als wijkverpleegkundige kwalitatieve en passende zorg kunnen blijven bieden, stelt De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) 15 miljoen euro beschikbaar. De SOW is bedoeld om projecten te ontwikkelen en nieuwe werkwijzen en verbeteringen in de wijkverpleging in gang te zetten. Het is mogelijk om samenwerkingen aan te gaan met andere zorginstellingen, zzp’ers of ketenpartners. Mits deze organisaties ook wijkverpleging verlenen. Naast een financieel steuntje in de rug, biedt de RVO na goedkeuring ondersteuning tijdens de opstartfase en de eerste implementatieperiode van de voorgestelde activiteiten. 

Voor welke activiteiten kan subsidie aangevraagd worden?

De subsidie kan aangevraagd worden voor activiteiten om de samenwerking en deskundigheid binnen de wijkverpleging te verbeteren. Of om de zelfredzaamheid en eigen regie van cliënten te bevorderen. Door de inzet van nieuwe technologieën of een verbeterde ICT-infrastructuur, kan bovendien de zorgverlening verbeterd worden. Ook kunnen administratieve lasten verminderd worden. Daarnaast kan de bijdrage gebruikt worden om te investeren in het trainen van medewerkers of het begeleiden van stagiaires.

Geïnspireerd geraakt?

Hopelijk hebben we je al enigszins geïnspireerd over de mogelijkheden door de subsidieregeling. Lees hier welke stappen jij kunt zetten.

  • Bekijk tips en praktijkvoorbeelden op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.
  • Lees de voorwaarden door.
  • Bekijk de webinar van brancheorganisatie ActiZ.
  • Ga in gesprek met jouw team en manager.
  • Kies één soort project wat echt bij jouw team past.
  • Maak gebruik van het vragenuurtje op 5 september.
  • Dien tussen 4 juli en 12 september 2022 jouw aanvraag in.

Vond je dit artikel interessant? Wellicht vind je dit dan ook leuk om te lezen.