Skip to main content

Donderdag 13 oktober was het zover, onze eerste expert webinar. Zoiets nieuws is natuurlijk altijd spannend, maar dankzij de goede opkomst en onze host en collega, Pepijn Kromhout, en co-host wijkverpleegkundige Thamar Kolthof was het geslaagd. Lees mee voor een terugblik op het webinar en de inzichten van Thamar over het gebruik van TeamTelefoon. 

Op en neer rijden kost tijd en geld

Pepijn trapt het webinar af met een uitleg over het ontstaan van TeamTelefoon. “TeamTelefoon is ontstaan door een concrete vraag. Verschillende zorgorganisaties struikelden over het ophalen en wegbrengen van doorgeeftelefoons om bereikbaar te zijn. Zo begonnen verpleegkundigen hun dag met het ophalen van de telefoon, reden ze hun route en ‘s avonds moesten ze in het donker weer de telefoon wegbrengen naar een wijkkantoor. Deze verpleegkundigen kunnen hun tijd veel efficiënter gebruiken, hiervoor op en neer rijden kost tijd en geld.’’ Dit is verleden tijd met TeamTelefoon.

Ergernissen in de wijkverpleging

Voor het gebruik van TeamTelefoon liep het team van Thamar tegen hetzelfde probleem aan. Hierover vertelt Thamar het volgende: “De alarmeringen kwamen niet altijd goed binnen. De oorzaak hiervan was dat er niet altijd goed doorgeschakeld werd. Dit belemmert natuurlijk de kwaliteit van de zorg en de efficiëntie van het team. Nu wij missen geen enkel telefoontje meer. Voorheen was dit wel zo, maar nu schakelt die automatisch door naar een andere collega.” Dit is belangrijk omdat goede bereikbaarheid cruciaal is voor het leveren van goed zorg thuis.

Een zorgeloze start van de dag

Thamar vertelde tijdens het webinar enthousiast over het gebruik van TeamTelefoon. “Ten eerste hoeven we nu niet meer naar kantoor om een telefoon op te halen. In de toekomst hoeven we helemaal niet meer naar kantoor. De bereikbaarheid is voor het hele team zichtbaar en geregeld in de app. De bereikbaarheid is voor het hele team zichtbaar en duidelijk geregeld in de app. Dit zorgt voor de collega’s voor een fijne en zorgeloze start van de dag.”

Interactieve webinar

Om erachter te komen welke onderwerpen leven onder de deelnemers maakten we tijdens het webinar gebruik van polls en stelden we open vragen. Naast de functionaliteit ‘lid zijn voor meerdere teams’ en ‘planning’ waren jullie ook nieuwsgierig naar de mogelijkheden van de koppeling met Nedap Ons®. Pepijn heeft zoveel mogelijk vragen proberen te beantwoorden, maar omdat we niet alle onderwerpen konden behandelen nodigen we jullie uit voor ons volgende webinar.

Het volgende webinar vindt plaats op 20 december en zal gaan over onze koppeling met Nedap Ons®. Wil je het expert webinar met Thamar terugkijken? Dit kan via onderstaande knop.