Skip to main content

Tijdens ‘Achter de schermen’ geven we jou praktische tips en oplossingen over veelvoorkomende situaties waar jij als gebruiker van de TeamTelefoon-app mee te maken kan krijgen. Deze keer: uitbellen met het teamnummer.

Waarom uitbellen met het teamnummer?

Wanneer je cliënten belt vanaf je persoonlijke werkmobiel zien ze hierdoor jouw persoonlijke werkmobielnummer. Wat gebeurt er dan vaak? De cliënt slaat jouw persoonlijke nummer op en belt alleen nog dat nummer bij zorgvragen. Dit werkt natuurlijk averechts. Zo belt de cliënt jou en je collega’s buiten werktijd door en dat is vervelend. Voor de cliënt is het ook niet ideaal om iemand te bellen die op dat moment geen dienst heeft.

Dé oplossing

Daarom heeft TeamTelefoon voor dit probleem een oplossing bedacht. Wanneer jij naar een cliënt belt vanuit de TeamTelefoon-app, krijgt de cliënt het teamnummer te zien in plaats van jouw persoonlijke nummer. Voor de cliënt verandert er niks en wanneer de cliënt terugbelt, schakelt het gesprek altijd door naar de zorgverlener die als bereikbaar staat ingepland. In de TeamTelefoon-app werkt het als volgt: selecteer vanuit het ‘Logboek’ een contact of toets een nummer in.

Voorkomen is beter dan genezen

Wat zijn de voordelen van deze oplossing? Ten eerste krijgen cliënten alleen het nummer van de persoonlijke werkmobiel te zien als je daarvoor kiest. Ten tweede zullen cliënten eerder het teamnummer terugbellen. Zo voorkom je dat teamleden op hun persoonlijke werkmobiel worden gebeld buiten werktijd. Ten derde: wanneer cliënten via TeamTelefoon bellen, zijn deze oproepen voor het hele team inzichtelijk. Gemiste gesprekken kunnen dan worden afgehandeld door teamleden die op dat moment werken.

In de komende weken komen er meer ‘Achter de schermen’ waar we functies gaan uitleggen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om niks te missen. Heb je de vorige ‘Achter de schermen‘ gemist? We bespraken het gespreksoverzicht in de TeamTelefoon-app en het beluisteren van voicemails. Op onze website staan de functies van de TeamTelefoon-app ook uitgelicht.