Skip to main content

Tijdens ‘Achter de schermen’ geven we jou praktische tips en oplossingen over veelvoorkomende situaties waar jij als gebruiker van de TeamTelefoon-app mee te maken kan krijgen. Deze keer: zelfstandig aan de slag dankzij de TeamTelefoon-app.

TeamTelefoon ontwikkelt software vanuit de gedachte dat de gebruikers zelf in staat zijn om problemen op te lossen. Dit is met name in het weekend en buiten kantooruren belangrijk. De centrale ondersteuning gaat ’s avonds naar huis, maar de zorg gaat vierentwintig uur per dag en zeven dagen per week door. 

Bekende problemen vóór het gebruik van de TeamTelefoon-app

Omdat TeamTelefoon zich specifiek op de zorg richt, wordt de dienstverlening ook beter afgestemd op de problemen die spelen in de zorgsector. Werk jij in de zorg? Dan heb je vast wel eens te maken gehad met de volgende situaties/problemen: De oplader van de doorgeeftelefoon is kwijt. De doorgeeftelefoon is per ongeluk mee naar huis genomen door een collega. De doorschakeling is vergeten en nu is het hele team niet bereikbaar. Het rooster kan niet worden aangepast, omdat de centrale ondersteuning naar huis is. Invalkrachten worden niet snel aan het rooster toegevoegd vanwege onvoldoende werkende apps van grote telecomaanbieders. Verpleegkundigen worden gebeld buiten werktijd, omdat cliënten niet weten welk nummer gebeld moet worden. Al deze problemen verdwijnen door het gebruik van de TeamTelefoon-app.

De TeamTelefoon-app lost problemen op

Elk teamlid heeft de app op zijn/haar privételefoon en alles verloopt gemakkelijk en snel via de app. Komt er een collega tijdelijk werken? In de app kunnen teamleden collega’s eenvoudig toevoegen en verwijderen wanneer dat nodig is. Heeft de roosteraar jou niet als bereikbaar ingesteld, maar is het een drukke periode met veel binnenkomende telefoontjes? Zet jezelf gemakkelijk op bereikbaar zonder enige hulp van buitenaf. Draai je de bereikbaarheidsdienst, maar moet je voor twintig minuten naar de ouderavond van je zoon of dochter? Haal jezelf uit de agenda voor een korte tijd terwijl een collega inspringt, daarna zet je jezelf weer bereikbaar. Makkelijk zelfstandig te werk met de TeamTelefoon-app.

Ook heeft elk team één eigen teamnummer. Sta jij niet als bereikbaar ingesteld? Dan weet je ook zeker dat je van je welverdiende rust kan genieten, zonder gestoord te worden door inkomende oproepen van cliënten die zoeken naar het juiste nummer. Zodra je klaar bent met je dienst schakelt de de bereikbaarheidsdienst door naar een andere collega. Niemand hoeft meer op te letten of de telefoon wel is doorgeschakeld, dat is wel zo rustgevend.

In de komende weken publiceren we nog meer ‘Achter de schermen’ artikelen, waarin we verschillende functies van TeamTelefoon uitleggen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om niets te missen. Heb je de vorige ‘Achter de schermen’ gemist? We bespraken voicemailberichten in de TeamTelefoon-app. Op onze website staan de functies van de TeamTelefoon-app ook uitgelicht.