Skip to main content

Wie van jouw collega’s heeft echt een hart voor de zorg? En waarom? Nederlandse verpleegkundigen konden elkaar het hele jaar door nomineren voor de Hartvoorzorg award. Tijdens de Florence Nightingale Fair werd de winnares bekendgemaakt. Els Stuiver ging met de prijs en bloemen naar huis.

Stuiver is in 2007 gediplomeerd, heeft toen twee jaar in het ziekenhuis gewerkt, maar is daarna naar eigen zeggen al gauw weer naar de thuiszorg in Bolsward teruggekeerd. “Dit is echt mijn ding.”

“Het is een ongelofelijke eer dat mijn collega’s mij hebben genomineerd en dat ik deze prijs ook echt krijg,” zegt Stuiver. “Binnen ons team hebben we de afgelopen twee jaar best wel wat meegemaakt. We zijn zelfsturend geworden en iedereen moest zoeken naar zijn of haar eigen rol. Nu gaat het ontzettend goed.”

Volgens Stuiver heeft iedereen in haar team een hart voor de zorg. “Je zet je er honderd procent voor in en het gaat om de cliënt. Hoe hou je die zo goed en zo lang mogelijk thuis? Met die vraag in je achterhoofd heb je een hart voor de zorg.”

 

Klik hier als je meer wilt leren over TeamTelefoon.

Geïnteresseerd in meer van zulke artikelen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.