Skip to main content

Er zijn steeds meer technologische hulpmiddelen in de gezondheidszorg. Hierbij kun je denken aan medicijndispensers, thuisrobots of beeldbellen. Nieuwe technieken kunnen zorgpersoneel veel tijd besparen en de zorg verbeteren.

De coronacrisis heeft bijgedragen aan een verdere digitalisering van de zorg. Toch zijn er nog veel vormen die nog niet grootschalig zijn geïmplementeerd. Dit komt onder andere door een personeelstekort in de gezondheidszorg. Daarnaast zijn veel zorgverzekeraars nog niet zeker van het succes van technologische ontwikkelingen en dus huiverig met het invoeren van innovatie. Het is belangrijk dat het zorgpersoneel wordt gestimuleerd om gebruik te maken van eHealth hulpmiddelen. Dit is zeker het geval voor personen die minder goede digitale vaardigheden beschikken.

In dit artikel vertellen Henk Herman Nap (eHealth-deskundige en onderzoeker bij Vilans) en Allert Post (CEO TeamTelefoon) je meer over technologische ontwikkelingen in de zorg en het langzame proces van implementatie. Lees hier het volledige artikel.