Skip to main content

Animatievideo’s zijn leuk om naar te kijken. Al is het een film, een tv-serie of een kort filmpje waarin iets uitgelegd wordt: animatie brengt het op speelse wijze. Wij ontwikkelden twee jaar geleden al een animatievideo over onze bereikbaarheidsoplossing. Nu is het tijd voor verandering. In deze blog lees je over de ontwikkeling van onze nieuwe video.

Oude video

Meneer Bloem was de ster uit onze oude video. Hij speelde twee jaar lang een rol in de uitleg over wat TeamTelefoon is en doet. Na lang conclaaf met onze superster besloten we een nieuw, frisser filmpje te maken. Meneer Bloem kan eindelijk met pensioen. Leuk feitje: het zorgteam van Meneer Bloem gebruikt TeamTelefoon. Zo kan hij altijd gemakkelijk iemand bereiken. 

Afbeelding 1: Onze superster Meneer Bloem in zijn zitkamer. 

Het script

Hoe overtuig je iemand met een filmpje  70 seconden dat een product de perfecte oplossing biedt? Dat is een goede vraag. Veel informatie overbrengen in zo’n korte tijdsduur is niet makkelijk. Hoe breng je TeamTelefoon goed in beeld? Welke functionaliteiten zijn belangrijk te vermelden? Door zulke vragen duurde het lang om een goed script te maken. Maar we zijn zeer tevreden met het eindresultaat.

Het animeren

Een animatievideo moet uiteraard geanimeerd worden. Helaas kan niemand bij TeamTelefoon animeren. Gelukkig vonden wij een animatie studio genaamd Dotolina aan wie wij ons script en plan konden uitbesteden.

Afbeelding 2: Schets van eerste drie scènes van de animatie video

In een uitgebreide email legde Dotolina het proces haarfijn aan ons uit. Stap 1 was het doorhakken van knopen omtrent onze voorkeur voor stijl, verloop en de uitbeelding per scène. Wij wisten al goed wat wij wilden, waardoor dit snel verliep.

Afbeelding 3: Schets van latere scènes van de animatie video

Stap 2 was het schetsen van onze animatievideo. We waren zeer tevreden met het resultaat en daarom waren er weinig aanpassingen nodig. De volgende stap was het toevoegen van ons kleurenpalet. Het was mooi om te zien hoe kleuren de schetsen tot leven brachten.

 Afbeelding 4: Schets van eerste drie scènes met kleur

Na een paar laatste veranderingen aan het script was het zo ver: het animeren kon beginnen. Vrij snel na de laatste stap kregen we onze nieuwe animatie binnen en wat zijn we er blij mee!

Eindresultaat

Wij zijn erg tevreden met onze nieuwe geanimeerde video. Met trots presenteren we hem aan u! Bekijk onze nieuwe video op YouTube en laat ons in een reactie weten wat jij ervan vindt.

 

Bij TeamTelefoon zijn wij gedreven om de zorg te verbeteren. Meer weten over TeamTelefoon? Bekijk dan onze productpagina.

Werkt jouw organisatie of team met een doorgeeftelefoon? Bereken hier wat dat jaarlijks kost.

Geïnteresseerd in meer van zulke artikelen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.