Skip to main content

Een goede bereikbaarheid is van essentieel belang voor zorgprofessionals in de VVT-sector. Wanneer een cliënt hulp nodig heeft of met vragen zit, is het belangrijk dat deze snel geholpen kan worden. De bereikbaarheid moet op een snelle en betrouwbare manier geregeld worden. Om zorgmedewerkers nog beter te ondersteunen in het doen van hun werk gaat TeamTelefoon koppelingen aan. Op dit moment heeft TeamTelefoon koppelingen met Nedap Ons en Medido. In dit artikel leggen we uit wat deze koppelingen precies opleveren. 

Koppeling Nedap Ons®

Door de plan- en roostermodule van Nedap Ons® te koppelen aan TeamTelefoon wordt het plannen van de bereikbaarheid nóg makkelijker. De roosteraar maakt in Nedap het rooster en geeft aan wie er bereikbaar is. Op een vast moment per dag wordt dit automatisch overgezet naar de TeamTelefoon-app. Als je op het laatste moment wat wil veranderen, hoef je dus alleen maar dingen aan te passen in de app. Het grootste voordeel is dat zorgmedewerkers voorheen moesten inloggen in de app om daar nogmaals aan te geven wie op welk moment bereikbaar is. Het bespaart dus veel tijd, iets wat in de zorgsector zeer waardevol is.

Bovendien worden oproepen op een logischere wijze doorverbonden. Inkomende oproepen worden automatisch doorgeschakeld naar het bereikbare teamlid op de route waar het telefoontje over gaat. Als een team per dag twintig telefoontjes krijgt, loopt dat al gauw op tot een half uur minder uitzoekwerk. Ook voor de cliënt niet verkeerd, aangezien hij of zij meteen de juiste persoon aan de telefoon heeft en maar één keer het verhaal hoeft te vertellen. Zo sla je twee vliegen in één klap.

Koppeling Medido

De Medido is een slimme medicijndispenser, die op afstand medicatie op het juiste moment verstrekt. Het herinneringssignaal attendeert de cliënt op het innamemoment van medicijnen. Wanneer de cliënt hier niet op reageert, krijgt de zorgprofessional een melding binnen. Het kan echter voorkomen dat cliënten nog meer handige technologieën in huis hebben, zoals bedsensoren. Hierdoor kan het gebeuren dat zorgprofessionals rondlopen met meerdere piepers of veel apps moeten downloaden op hun telefoon. Door de koppeling komen de meldingen direct op de plek waar meldingen en oproepen al binnenkomen: de TeamTelefoon-app. Zo komen meldingen zonder omwegen direct bij het volledige zorgteam terecht.

Verder staat TeamTelefoon ook open voor nieuwe integraties, mits het ten goede komt aan de zorg, de cliënt én de zorgprofessional. Op onze website hebben wij een pagina over onze integraties met korte video’s die de koppelingen nog beter uitleggen. Wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg ons op social media. 

Expert webinar: TeamTelefoon koppelt met Nedap Ons ®: Oproepen schakelen slimmer door

In aankomend webinar op 28 september 2023 van 12.00 tot 12.30 gaan we in gesprek over TeamTelefoon’s Nedap Ons integratie. Tijdens het webinar bespreken hoe jouw organisatie de koppeling optimaal kan inzetten en de voordelen ervan. Ook bespreken we hoe de koppeling kan bijdragen aan een efficiënte samenwerking tussen zorgorganisaties in de ongeplande zorg.