Skip to main content

Zorgmedewerkers strijden op dit moment tegen het coronavirus. Niet alleen in de ziekenhuizen, maar ook in de thuiszorg en verzorgingshuizen is de druk op de medewerkers extra hoog. Voornamelijk vanwege de risicogroep waar zij mee werken. Wij vonden het daarom tijd om een aantal van hen in het zonnetje te zetten.

De winactie

Wij vroegen in de nieuwsbrief van 14 april en op onze Facebookpagina wie jullie in het zonnetje willen zetten en waarom. Zorgmedewerkers verdienen namelijk extra aandacht in deze moeilijke tijd. We hebben onwijs lieve en mooie reacties ontvangen. We konden dan ook niet kiezen wie wel een bloemetje zou krijgen en wie niet. Elke inzending verdiende het. Daarom besloten we iedereen die genomineerd was een mooie bos bloemen te sturen.

Mooie inzendingen en reacties

We hebben een aantal reacties uitgekozen om met jullie te delen. Deze hebben we hieronder op een rijtje gezet.

Deta, werkzaam bij Icare, liet ons het volgende weten over haar collega Anja: “zij is sinds vorige week gaan werken in een coronateam, dus ze is een topper!” Anja was super blij met de bloemen en stuurde een foto met deze tekst naar ons: “Dank je wel voor de prachtige bos bloemen die ik heb gekregen! Ik voel me heel erg verwend.”

Irma van Buurtzorg wilde graag Gerda in het zonnetje zetten, omdat: “zij zoveel voor de coronaroute bij ons op het eiland heeft gedaan!”. Gerda was ontzettend blij met de bloemen en stuurde ons een leuk berichtje via Facebook. Gerda: “Ongelooflijk bedankt voor het bloemetje. Het kwam op een hele donkere dag voor mij en staat me nu tegemoet te stralen”. 

Elsbeth, werkzaam bij SZMK Thuiszorg, wilde graag twee van haar collega’s in het zonnetje zetten, Johanna en Ingrid. Zij schreef het volgende over hen: “Johanna is 100% werkzaam in ons drukke thuiszorgteam, terwijl ze dag en nacht thuis ook druk is met haar eigen gezondheid, haar drukke boerenbedrijf en nooit klaagt! Ze staat altijd voor anderen klaar en cijfert zichzelf weg. Ingrid staat in haar Coronapak continu klaar op de afdeling en heeft in korte tijd al zoveel coronaleed meegemaakt! Beide geweldige zorgtoppers die het verdienen om ook eens in het zonnetje te worden gezet!” Johanna bedankte ons via Facebook voor de prachtige bos bloemen en schreef daarbij: “Wat een geweldige verrassing was dat! Nogmaals hartelijk dank!”

Christel van Amstelring Wijkzorg schreef: “Ik wil Sylvia in het zonnetje zetten omdat zij de kartrekker van ons team is. Zeer grote inzet door haar op alle fronten. Zowel casemanagement dementie, als assessments, zorgplannen en allerlei regelzaken, maar bovenal liefdevolle en warme zorg voor onze cliënten. Ze is dagelijkse heel erg druk om alles tot in perfectie af te ronden.”

Annie wilde graag Brigitte, werkzaam bij Thuiszorg de Friesche Wouden, in het zonnetje zetten omdat ze er elke dag is voor de mensen. “Ondanks dat haar man zelf zware gezondheidsklachten heeft en in de risicogroep valt. Ze laat nooit verstek gaan en is er altijd met liefde voor haar cliënten.” 

Geen zorg mogen leveren

De laatste individuele inzending die wij met jullie willen delen is die van Corine, werkzaam bij Zorgwaard. Zij wilde graag haar collega Yvonne in het zonnetje zetten om een speciale reden. Yvonne kan namelijk op dit moment niets betekenen als verpleegkundige. Ze heeft recentelijk te horen gekregen dat ze COPD heeft. Daardoor valt zij in de risicogroep en mag ze dus niet werken. Corine schreef verder: “Er wordt veel aan de medewerkers van onze organisatie geschonken. Bloemen planten chocolade….echt van alles. Maar zij die ziek thuis zitten en niets kunnen wordt nu even niet naar gekeken. Vandaar dat ik vind dat zij ook iets verdient.” Wij vonden dit een ontroerend verhaal en waren het dan ook helemaal met Corine eens dat ook Yvonne een mooie bos bloemen verdient.

Teams

Naast individuele zorgverleners werden er ook een aantal teams in het zonnetje gezet met een mooie bos bloemen en een lekker doosje bonbons erbij. Zo nomineerde Kim haar wijkteam van De Wever, “omdat iedereen zo hard werkt, zonder klagen, terwijl het momenteel erg zwaar is, ook in de thuiszorg”. Sabine wilde graag haar team van Livio in het zonnetje zetten, “omdat ik trots ben op hoe ze met alles omgaan in deze roerige tijd, we voor elkaar klaar staan en omdat alle diensten altijd weer opgelost worden met elkaar!”

Bedankt!

We willen graag iedereen bedanken die een collega, team of vriend(in) heeft genomineerd. Voor de mooie verhalen, de lieve bedankjes en de glimlach op het gezicht van de zorgverleners doen wij het. We vinden het ontzettend fijn om te horen dat de bloemen goed terecht zijn gekomen en dat de zorgmedewerkers er heel blij mee waren. Jullie verdienen het!

Bij TeamTelefoon zijn wij gedreven om de zorg te verbeteren. Meer weten over TeamTelefoon? Bekijk dan onze productpagina.

Geïnteresseerd in meer van zulke artikelen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.