Skip to main content

In deze tijden is het extra belangrijk om op goede hygiëne te letten. Zo gaan we de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk tegen. We weten allemaal dat het belangrijk is om onze handen te wassen, maar vaak vergeten we onze telefoon en tablet schoon te maken. Deze hulpmiddelen zijn niet meer weg te denken uit de huidige werkomgeving. Zo maken ze bijvoorbeeld de communicatie binnen het team en met de cliënt een stuk makkelijker. Toch zitten er ook nadelen aan, want telefoons en tablets zitten vol met micro-organismen die schadelijk kunnen zijn voor jou en de cliënt. 

Via een poll op onze Instagram liet 80% van jullie weten niet na elke cliënt de apparatuur schoon te maken. Daarom vind je in dit artikel de handigste tips, zodat jij je telefoon en tablet gemakkelijk kunt reinigen. 

Goed reinigen is het halve werk

Het Landelijk Centrum voor hygiëne en veiligheid  adviseert om door mobiele apparatuur goed te reinigen de verspreiding van micro-organismen te voorkomen. Op deze manier verminder je de kans op besmetting met Corona. Hieronder zetten we de beste tips voor je op een rij. 

  • Een van de belangrijkste tips die we je kunnen geven: reinig altijd je telefoon of tablet nadat je je werkzaamheden bij een cliënt hebt voltooid.
  • Als jouw mobiele apparatuur niet tegen desinfectiemiddel kan, dan is het ook voldoende om het goed te reinigen met bijvoorbeeld een doekje. Op deze manier verwijder je toch het grootste deel van de micro-organismen. Wil je toch graag je apparatuur desinfecteren, dan kun je een beschermhoesje om je telefoon doen wat daar wel tegen kan. 
  • Neem je telefoon of tablet niet mee wanneer je deze niet nodig hebt. We begrijpen natuurlijk dat je je apparatuur vaak mee moet nemen. Maar wanneer je deze niet gebruikt, kun je deze het beste buiten de kamer van de cliënt laten.
  • Trek eventuele handschoenen uit voordat je de telefoon beantwoord: Je hand is waarschijnlijk schoner dan de handschoen. 

Communicatie is de sleutel tot succes

Daarnaast is het belangrijk om goed te communiceren met je team over de maatregelen die jullie nemen om ervoor te zorgen dat ziektes zich niet verspreiden. Door met zijn allen samen te werken kunnen we de verspreiding van Corona proberen te limiteren. Wanneer je een hygiënische werkomgeving wil creëren dan moet je dit samen met je team doen. Hieronder zetten we de beste tips voor je op een rij. 

  • Maak duidelijke afspraken over wat jullie als collega’s van elkaar verwachten. Praat met elkaar over een gepaste werkwijze en probeer ervoor te zorgen dat iedereen zich hieraan houdt. 
  • Probeer het gebruik van mobiele apparaten zo veel mogelijk te doen na het bezoek aan een cliënt en na het handen wassen. Op deze manier maak je minimaal gebruik van de apparatuur wanneer je bij de cliënt bent en zorg je voor een meer hygiënische werkomgeving. 

 

We hopen dat je met deze adviezen op een schone manier aan de slag kunt met je werkzaamheden. Wil je nog meer lezen over adviezen op het gebied van hygiëne? Lees hier dan het artikel over de vernieuwde hygiëne adviezen in de thuiszorg.

window.dojoRequire([“mojo/signup-forms/Loader”], function(L) { L.start({“baseUrl”:”mc.us19.list-manage.com”,”uuid”:”f8c9448a6aafafc42ef82b499″,”lid”:”3aa09c1deb”,”uniqueMethods”:true}) })