Skip to main content

Slimmer, efficiënter en sneller: deze termen worden steeds vaker genoemd in de langdurige zorgsector. Met grote tekorten aan personeel is technologische ondersteuning nodig om de tijdsdruk op zorgprofessionals te verlichten. TeamTelefoon speelt hierop in door middel van de integratie met Nedap Ons®. Deze koppeling zorgt ervoor dat zorgprofessionals minder tijd kwijt zijn aan randzaken. In dit artikel werpen we een terugblik op ons laatste webinar over de Nedap Ons® koppeling.

Op 28 september organiseerde onze operationeel directeur, Pepijn Kromhout, een webinar waarin hij de voordelen van de Nedap Ons® koppeling toelichtte. Pepijn ondersteunt klanten bij het implementeren van de TeamTelefoon-app en onderhoudt nauw contact met hen om samen de bereikbaarheid te optimaliseren. Tijdens het webinar vertelde hij hoe inkomende oproepen direct doorgestuurd worden naar de zorgprofessional die op dat moment in de buurt van de cliënt is. Zo houdt de zorgprofessional meer tijd over voor het leveren van zorg.

Direct de juiste zorgprofessional aan de lijn

Tijdens het webinar stelde een kijker terecht de vraag wat nou precies het nut is van de Nedap Ons® koppeling. Dit leidde ertoe dat Pepijn meer context gaf over TeamTelefoon. “Vroeger werd de zorgprofessional gebeld via een fysieke doorgeeftelefoon, waardoor maar één iemand de telefoon kon opnemen. Met TeamTelefoon is dit probleem opgelost, omdat meerdere mensen tegelijkertijd bereikbaar kunnen zijn. Tegenwoordig zijn er echter vier of vijf mensen tegelijkertijd bereikbaar, waardoor het zo kan zijn dat je oproepen ontvangt die niet voor jou bedoeld zijn. Hierdoor moeten berichten voortdurend worden doorgegeven aan de collega voor wie de oproep wél bedoeld is. Dankzij de koppeling komen de meeste oproepen ook daadwerkelijk bij de juiste zorgprofessional terecht. Dit is ook fijner voor de cliënt of mantelzorger, omdat zij hun verhaal slechts één keer hoeven te vertellen.”

Dankzij de koppeling bespaar je dus een hoop tijd die je anders zou besteden aan het achterhalen van de juiste collega die het telefoontje kan afhandelen. Wanneer je rechtstreeks contact hebt met de cliënt, kun je ook beter begrijpen wat er precies aan de hand is. “Maar liefst de helft van alle inkomende oproepen komt in een team direct bij de juiste medewerker terecht,” vertelt Pepijn. “Dat is gewoon heel prettig voor zowel de zorgprofessionals als de cliënt.”

Gebruik maken van de Nedap Ons® koppeling

Wat zijn de vereisten om de Nedap Ons® koppeling te kunnen gebruiken? Het is belangrijk dat je al gebruikmaakt van TeamTelefoon en het elektronische cliëntendossier van Ons®. Verder hoef je niets anders te doen dan TeamTelefoon op de hoogte te stellen dat je de koppeling wilt inschakelen. TeamTelefoon regelt de rest voor jou en er zijn geen extra kosten aan verbonden.

Heb je het webinar gemist en wil je het graag terugkijken? Vul het formulier hier in en ontvang de replay in je mailbox. We bieden ook een webinar aan over de roostermodule van de Nedap Ons® koppeling, waarin Tim Liekens, applicatiebeheerder, zijn ervaringen met de koppeling deelt.