Skip to main content

Met slimme software wordt werken in de zorg makkelijker en de werkdruk minder hoog. Er komt steeds meer software op de markt voor de ouderen-, gehandicapten- en thuiszorg. Deze programma’s ondersteunen niet alleen de cliënt maar ook de zorgverlener. Technologische toepassingen bieden vaak een grote stap vooruit. We lichten hier een paar slimme programma’s uit. 

Nedap Healthcare

Nedap biedt verschillende software voor de zorg. Ze bieden bijvoorbeeld een administratief programma aan onder de naam ‘Ons’. ‘Ons’ koppelt eenvoudig met externe systemen zoals TeamTelefoon. Daarnaast hebben ze ‘Luna’ om mensen met dementie te ondersteunen. ‘Luna’ biedt structuur door middel van een dagoverzicht. Dit dagoverzicht wordt op simpele wijze aan de cliënt getoond. ‘Luna’ is geschikt voor mensen in de begin- en middenfase van dementie. Het systeem helpt de cliënt om meer zelf te doen, maar daarnaast helpt het de zorgverlener efficiënter te werken.

‘Caren’ van Nedap is een persoonlijke gezondheidsomgeving waarmee je eenvoudig je gezondheid kan monitoren. De cliënt kan zelf bepalen met wie hij/zij de gegevens wil delen. Zo kan de cliënt eenvoudig en efficiënt communiceren met de zorgverlener. ‘Caren’, ‘Luna’ and ‘Ons’ koppelen eenvoudig aan elkaar voor optimaal gebruik. 

Viedome

Viedome is een geïntegreerde totaaloplossing voor de ouderen-, gehandicapten- en thuiszorg. Het is een platform dat uitgaat van de zorgvraag van de cliënt.  Op dit platform biedt Viedome verschillende producten aan, zoals sensorbewaking, leefstijlmonitoring en een verpleegoproepsysteem. Cliënten kunnen daarmee op afstand in de gaten worden gehouden en als het nodig is eenvoudig een verpleger of mantelzorger oproepen. Per cliënt kan er een persoonlijk pakket aan producten worden afgenomen. Viedome wil de zorg efficiënter en beter maken. Alles is met elkaar verbonden en Viedome koppelt ook eenvoudig aan externe leveranciers. 

TeamTelefoon

Tussen slimme software horen wij natuurlijk ook thuis! TeamTelefoon is dé app om de bereikbaarheid van je zorgteam makkelijk zelf te regelen. Met TeamTelefoon heb je geen onhandige doorgeeftelefoon meer nodig. Dat scheelt tijd en dit komt de zorg ten goede. Kan een medewerker even niet opnemen, dan schakelt de app de oproep eenvoudig door naar de volgende beschikbare medewerker. Het opnemen van oproepen wordt hierdoor makkelijker en efficiënter. 

Heb jij nog een ander voorbeeld van een handig programma? Laat het weten via marketing@teamtelefoon.nl