Skip to main content

We waarderen jullie inzet als zorginstellingen en medewerkers enorm. Het is een lastige tijd aangezien het coronavirus veel druk uitoefent op de zorg. Dagelijks worden we hieraan herinnerd in het nieuws, maar we horen dit ook van TeamTelefoon-gebruikers. Zo zijn er een aantal organisaties die een speciaal coronateam aangemaakt hebben in TeamTelefoon. Wij werken vanuit huis, maar willen jullie extra ondersteunen waar nodig. In dit artikel vertellen we meer over de manieren waarop TeamTelefoon jullie kan helpen.

Multiple team planning

Door middel van multiple team planning kan één persoon tegelijkertijd in meerdere teams zitten. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer er veel zieken zijn binnen een team. Wanneer er iemand uit jouw team ziek is, kan een teamlid uit een ander team bijspringen. Zo kan je er voor zorgen dat er altijd genoeg mensen bereikbaar zijn. 

Corona teams

Je kunt als thuiszorgorganisatie via TeamTelefoon coronateams opzetten. Een nieuw team kan makkelijk toegevoegd worden via het TeamTelefoon beheerders account. Onder het kopje ‘Teams’ kan een nieuw team met al bestaande of nieuwe teamleden worden toegevoegd. 

Praktische vragen van medewerkers

Het opzetten van een corona team kan verschillende redenen hebben. Je kunt een corona team opzetten voor praktische vragen van medewerkers en de organisatie. Er kan namelijk verwarring ontstaan binnen de organisatie. Zij zullen misschien vragen hebben of willen controleren of ze met bepaalde symptomen wel naar werk kunnen komen. 

Vragen van cliënten met betrekking tot corona

Ook kun je een team opzetten voor de vragen van cliënten. Zij kunnen dan bijvoorbeeld controleren of hun afspraak nog doorgaat. Uit angst voor het coronavirus zeggen cliënten soms hun zorgafspraak af. Dit kan ook besproken worden met de corona teams. Wij waren benieuwd naar wat jullie zouden doen in een situatie zoals deze. Als je benieuwd bent naar de oplossingen waar andere zorgmedewerkers mee kwamen kun je dat hier lezen.

Ondersteuning bij mentale stress

Zorginstellingen herkennen dat de zorg nu veel stress oplevert. Daarom bieden sommige nu mentale ondersteuners. Niet alleen voor zorgverleners, maar ook voor familie. Zo heeft Amsta het team: ‘Luisterend oor’ opgezet. Amsta biedt ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking, ouderen en mensen die extra hulp nodig hebben. ‘Luisterend oor’ biedt extra ondersteuning aan teamleden maar ook cliënten en familieleden. Wanneer teamleden en familieleden bepaalde moeilijkheden hebben kunnen ze bij dit team terecht. 

Communicatie binnen het team

Communiceer met je collega’s via TeamTelefoon in plaats van face-to-face. Het is belangrijk om als zorgmedewerker zo min mogelijk lichamelijk in contact te zijn met anderen om besmetting met het coronavirus te voorkomen. Het blijft echter belangrijk om goed met je team te kunnen communiceren. Wanneer je gebruik maakt van de TeamTelefoon app maakt elk teamlid alleen gebruik van zijn of haar eigen telefoon. Daarnaast hoef je als team geen afspraken te maken om de ‘doorgeeftelefoon’ over te dragen, wat het contact met collega’s beperkt. Je communiceert gemakkelijk met je collega’s door gebruik te maken van de chatfunctie. Wanneer je je digitale apparaten gebruikt, is het wel belangrijk deze goed schoon te houden. In dit artikel kun je lezen hoe je dit makkelijk doet. 

Het verzorgen van de cliënt

Wat handig is aan TeamTelefoon, is dat er altijd teamleden bereikbaar zijn. De cliënten bellen naar ‘hun eigen team’ en krijgen zo altijd een vertrouwde stem aan de lijn. Dit is fijn in een verwarrende tijd zoals deze, ook omdat de teamleden precies weten wat voor zorg er nodig is. Op deze manier kan er ook telefonische ondersteuning worden geboden aan cliënten. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn bij hulpvragen die cliënten, onder begeleiding op afstand, zelf kunnen uitvoeren.

Bereikbaar

We hopen dat je op deze manier weet op welke manieren je TeamTelefoon in kunt zetten ten tijde van het coronavirus. Wij werken momenteel vanuit huis maar we staan nog steeds klaar voor je vragen. We zijn bereikbaar via de website of telefoon.

Heb je gebruikers vragen? Bel dan dit nummer: 085-8884446

Heb je algemene vragen? Bel dan dit nummer: 085-8884445

Bij TeamTelefoon zijn wij gedreven om de zorg te verbeteren. Meer weten over TeamTelefoon? Bekijk dan onze productpagina.

Geïnteresseerd in meer van zulke artikelen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.