Skip to main content

We worden allemaal langzaam ouder. Wanneer je ouder wordt wil je natuurlijk zo lang mogelijk zelfstandig blijven. Helaas is dat niet altijd mogelijk. Maar er is hoop! Er zijn innovaties binnen de ouderenzorg waarmee het mogelijk is ouderen langer thuis te houden. Ook verlichten zulke innovaties vaak de werkdruk op zorgverleners. Maar wat zijn nou een aantal kenmerkende innovaties? Wij leggen in dit blog drie innovaties voor die de ouderenzorg mogelijk verbeteren.

Veilig én zelfstandig thuis

Ouderen moeten en willen steeds langer zelfstandig wonen. Autonomie onder ouderen wordt vaak besproken in de ouderenzorg. Nettie, een organisatie die zorgdiensten en welzijnsproducten produceert, heeft Nettie Zorgdichtbij ontwikkeld. Dit is een applicatie en dienst om hulpbehoevende mensen langer zelfstandig, veilig en gezond thuis te laten wonen. Nettie Zorgdichtbij gebruikt slimme meetapparatuur, een zorghorloge, thuis-sensoren of een GPS-tracker om welzijnsdata zoals activiteiten en slaapritmes te meten. Verder is er beeldcontact met vaste medewerkers van Nettie in een centraal welzijnscentrum. De medewerkers hebben contact met de cliënt en staan 24/7 paraat voor als de alarmknop wordt geactiveerd. Dit alles zorgt voor meer rust en zelfstandigheid voor cliënten en hun naasten.

Anne, de virtuele assistent

Ook Virtask draagt bij aan de zelfstandigheid van ouderen. Zij hebben een virtuele assistent ontwikkeld: Anne. Anne is een realistische avatar met menselijke trekjes. Deze virtuele assistent bouwt verder op bestaande technologieën en zorgt voor langere autonomie voor zijn gebruikers. Dit betekent dat de afhankelijkheid van professionele zorg wordt uitgesteld. Anne bevat een menselijke uitstraling, dit helpt met het overwinnen van de weerstand tegen technische ondersteuningsmiddelen onder ouderen. Verder zorgt de menselijke uitstraling dat zijn gebruiker zich minder eenzaam voelt.

Een stijlvol persoonsalarm

Een persoonsalarm is niet weg te denken bij autonome ouderen. Wanneer ouderen zelfstandig thuis wonen en hen iets overkomt, wil je als familielid niet te laat op de hoogte gebracht worden. Watchi ontwikkelde daarom een horloge dat functioneert als persoonsalarm. Het product is niet alleen compleet met betrekking tot functionaliteiten, maar het horloge ziet er ook stylish uit. Het horloge maakt het mogelijk op elk moment contact op te nemen met naasten. Verder zit er een SOS-knop op, een agendafunctie die herinneringen stuurt, en biedt het accurate plaatsbepaling voor als een oudere verdwaald is. Een compleet pakket dus!

Tot slot

Bij TeamTelefoon zijn wij gedreven om de zorg te verbeteren. De innovaties in dit blog zien wij als mooie ontwikkelingen waar veel mensen plezier aan gaan beleven. Wij bieden een innovatief product dat de communicatie van zorgteams sterk verbetert, en hun werkgevers geld bespaart. Meer weten over TeamTelefoon? Bekijk dan onze productpagina.

Geïnteresseerd in meer van zulke artikelen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.