Skip to main content

Bankieren, navigeren, sporten, tegenwoordig is het gebruik van applicaties op smartphones en tablets niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Ook binnen de zorg kunnen ze van grote waarde zijn. Maar welke innovatieve applicaties zijn er momenteel beschikbaar? Wij leggen er in dit artikel drie voor die, in ons optiek, de zorg verbeteren.

Wondzorg op afstand

Nederland telt ruim 500 duizend patiënten met complexe wonden. Dit houdt in dat een wond niet vanzelf dichtgroeit en zorg nodig heeft. Boomerweb ontwikkelde de Wond Zorg App om dit process te versoepelen. Met de app kunnen regievoerders, wijkteams, ziekenhuizen en huisartsen één multidisciplinair dossier inzien om de voortgang van de wondzorg digitaal vast te leggen en op afstand te monitoren. Wat zijn de voordelen? Het bespaart tijd, en maakt het proces efficiënter en kwalitatief beter. Daarnaast geeft het patiënten en zorgprofessionals een beter overzicht van het genezingsproces.

 

Tablet met Wond Zorg App

Luister naar de bijsluiter

Ouderen moeten vaak meerdere tabletten, pillen en andere vormen van medicatie innemen. Dit kan soms overweldigend zijn. Daarnaast kampt 1 op 9 Nederlanders met laaggeletterdheid. In beide gevallen bestaat er een aannemelijk kans dat mensen verkeerde medicatie slikken. Naast dat dit heel gevaarlijk is voor de patiënt, kost het foutief innemen van medicatie jaarlijks zo’n 127 miljoen euro. De app Voice of Medicine biedt een oplossing voor dit probleem. De app scant de barcode van de medicatie, waarna de bijsluiter te beluisteren is door de gebruiker. Dit kan eindeloos herhaald worden tot de bijsluiter volledig is begrepen. Probleem opgelost!

 

 

 

 

 

 

 

Screenshots van Voice of Medicine

Veilig medicatie innemen

Ook Medicatie Manager is een app gericht op medicatie-inname. Na het scannen van de barcode worden automatisch alle gegevens van het medicijn in de app ingelezen. De app voegt de functie, dosering en tijdstippen van inname toe aan een overzicht. De gebruiker kan zijn of haar gegevens delen met betrokken personen naar keuze. Wanneer het tijd is om medicatie in te nemen, krijgen de gebruiker en zijn of haar betrokken personen een melding. Hierin wordt de dosering en medicatie type vermeld. Dit biedt een veilige, gemakkelijke en efficiënte manier om medicatie in te nemen.

Medicatie Manager

Bonus app: TeamTelefoon

Wij ontwikkelden ook een app voor de zorg waar wij erg trots op zijn. Onze app is gericht op de verbetering van communicatie binnen zorgteams. Zorgteams gebruiken al jaren ouderwetse manieren om hun bereikbaarheid te regelen. Dit gebeurt vaak door middel van doorgeeftelefoons, handmatig doorschakelen en inbellen. Jaarlijks kosten deze ouderwetse manieren ontzettend veel tijd. TeamTelefoon vindt dat deze tijd veel beter besteed kan worden: namelijk aan het verzorgen van patiënten. De app van TeamTelefoon biedt een alles-in-één bereikbaarheidsoplossing voor de zorg. Een centraal teamnummer, automatisch doorschakelen, diensten inzien en plannen, en nog veel meer functionaliteiten zijn inbegrepen in de app. Werkt jouw organisatie of team met een doorgeeftelefoon? Bereken hier wat dat jaarlijks kost.

Tot slot

Apps zijn een integraal onderdeel van het dagelijks leven. Ze vergemakkelijken veel dagelijkse handelingen en bezigheden. De innovaties in dit blog zijn voorbeelden van hoe apps de zorg kunnen verbeteren. Er zijn talloze andere apps die problemen in de zorg aanpakken en wij zijn erg enthousiast over de technologische ontwikkelingen in deze belangrijke sector. De zorg staat nooit stil!

Bij TeamTelefoon zijn wij gedreven om de zorg te verbeteren. Meer weten over TeamTelefoon? Bekijk dan onze productpagina. Geïnteresseerd in meer van zulke artikelen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.