Skip to main content

De privacy van een cliënt is erg belangrijk. Veelal bevat het cliëntendossier gevoelige informatie of deel je deze onderling binnen het team. Ook bij TeamTelefoon hechten we veel waarde aan privacy. Daarom hebben we een nieuwe functie toegevoegd. Je kunt nu kiezen welke speaker je gebruikt om de teamvoicemail af te spelen. Dat waarborgt de privacy.

Oorspeaker of luidspreker

Voorheen speelde de teamvoicemail automatisch af over de luidspreker van je telefoon. Dit was niet ideaal, zeker niet wanneer je de voicemail afspeelde in het bijzijn van anderen, omdat iedereen dan mee kon luisteren. Daarom is het vanaf nu mogelijk om te kiezen hoe je de voicemail afspeelt. 

Wanneer je de teamvoicemail afspeelt opent een venster zoals op de afbeelding. Je hebt dan de keuze tussen twee afspeelmogelijkheden.

De voicemail speelt vanaf nu standaard af via de oorspeaker. Dit is de speaker die (logischerwijs) bij je oor zit en alleen jij kan horen als je jouw telefoon bij je oor houdt. Maar je kan er ook nog steeds voor kiezen om de voicemail via de luidspreker af te spelen. Dit zet je om door op het linker speaker-icoontje te klikken in het afspeelvenster. Zo kies je zelf hoe je de voicemail beluistert. Bevat deze gevoelige informatie of wil je jouw omgeving niet tot last zijn? Dan hoef je nu niet meer standaard de voicemail af te spelen via de luidspreker.

Hoe zit het ook alweer?

Ben je even vergeten hoe het ook alweer werkt met de teamvoicemail en waar je deze kan afspelen? Hieronder leggen we het kort even uit.

Wanneer iemand belt naar het teamnummer en geen van de beschikbare teamleden opneemt, schakelt TeamTelefoon het gesprek automatisch door naar de teamvoicemail. Vervolgens geeft de app het gemiste gesprek en de mogelijk ingesproken voicemail weer in de gesprekslogs. Vanuit hier kun je direct de voicemail afluisteren.

Wil je meer tips en informatie over de teamvoicemail? Lees dan ook de artikelen ‘Gebruikersvragen: werkt onze teamvoicemail nog?’ en ‘Achter de schermen: inkomend gesprek naar persoonlijke voicemail, hoe voorkom je het?

Geïnteresseerd in meer van zulke artikelen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.