Skip to main content
Een patiënt wordt in zijn ziekenhuisbed over de afdeling bewogen. Ze zijn onderweg naar de operatiekamer. Normaal gesproken hebben de artsen dan haast en moet hij zo snel mogelijk  geopereerd worden. Toch gaat het dit keer anders. Nu hebben ze geen haast. In de gang staan tientallen medewerkers van het ziekenhuis; artsen, verpleegsters en ander personeel die een erehaag vormen. Achter het bed loopt de familie van de patiënt. En iedereen is stil.

Dit is wat je ziet in Amerikaanse ziekenhuizen tijdens een ‘honor walk’. Medewerkers van ziekenhuizen bewijzen de patiënt, die op het punt staat om organen te doneren, een laatste eer. Een ritueel dat steeds meer gemeengoed wordt in Amerika, en waarvan ik hoop dat het ook geïntroduceerd gaat worden in Nederland. Het is een manier om deze patiënt te bedanken voor het redden van levens. De erehaag is een actie die alleen maar getuigt van liefde en respect.

Bekijk dit mooie ritueel hier:


Klik hier als je meer wilt leren over TeamTelefoon.

Geïnteresseerd in meer van zulke artikelen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

 

window.dojoRequire([“mojo/signup-forms/Loader”], function(L) { L.start({“baseUrl”:”mc.us19.list-manage.com”,”uuid”:”f8c9448a6aafafc42ef82b499″,”lid”:”3aa09c1deb”,”uniqueMethods”:true}) })