Skip to main content

Donny Zwennes verhuist mensen met dementie. En dat doet hij goed ook. Hij laat woningen binnen verpleeghuizen er net zo uitzien als thuis. Als iemand niet merkt dat hij of zij verhuisd is, is zijn missie volbracht. “We hadden iemand verhuisd en vroegen hoe de nieuwe woning beviel. We kregen toen dus heel droog te horen: ‘Nieuwe woning? Ik woon hier al 40 jaar.’”

Onbegonnen zaak?

De overgang naar een verpleeghuis is voor ouderen vaak niet makkelijk. Al helemaal niet als iemand ook nog eens lijdt aan dementie. Wennen aan een nieuwe omgeving is dan eigenlijk onbegonnen zaak. Of niet? Zwennes Totaal Service doet er alles aan om deze onbegonnen zaak alsnog voor elkaar te krijgen.

Tot in detail

Aan het begin van een verhuizing gaan de medewerkers van Zwennes langs bij een klant voor een kennismakingsgesprek. Als het ijs gebroken is, wordt er geïnventariseerd welke meubels de meeste emotionele waarde hebben. “Op het moment dat wij daadwerkelijk aan de gang gaan, maken we duidelijke foto’s van de inrichting van de kamer. Echt tot in detail,” aldus Zwennes.

Dupliceren

Na de inventarisatie begint de echte verhuizing. De woning in het verpleeghuis moet er precies zo uitzien als thuis, voor zover dat mogelijk is. Zelfs de kasten worden van binnen op dezelfde manier ingericht als voorheen. Donny noemt dit dupliceren. “Het effect van dupliceren houdt in dat onze klanten eigenlijk wakker worden in een vertrouwde omgeving. En dat vinden wij gewoon heel belangrijk.”

Meer zien? Alzheimer Nederland heeft een kort filmpje gepubliceerd over Donny en zijn werk..

 

Klik hier als je meer wilt leren over TeamTelefoon.

Geïnteresseerd in meer van zulke artikelen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.