Skip to main content
Welke apps mogen niet op jouw telefoon ontbreken? Wij zetten er een aantal op een rijtje die het werken in de (thuis)zorg een stuk makkelijker maken. 

1. Siilo Messenger
Ontworpen door een arts en 100% veilig: Siilo Messenger. Met deze app kun je met collega’s en andere medische professionals overleggen over patiënten. Jullie kunnen teksten, audio, video en andere grote bestanden delen in een geheel beveiligde omgeving. Dit is dus helemaal vertrouwelijk.

 

2. Medicatie Controle App

Met de Medicatie Controle App van Boomerweb kunnen jij en je collega’s elkaar op afstand helpen bij het toedienen van medicijnen. Wanneer je risicovolle medicatie moet geven, kan een andere medewerker je online helpen door het moment en de dosering nog eens extra te controleren. Zo voorkom je dat er fouten worden gemaakt. Dat geeft rust.

 

3. MedApp

Voor veel cliënten zijn medicijnen van levensbelang. Verschillende geneesmiddelen en innametijden zijn ingewikkeld, maar met MedApp wordt dit allemaal goed geregeld. Cliënten krijgen bijvoorbeeld een melding als ze medicijnen moeten innemen of als hun voorraad bijna op is. Zo krijgen zij grip op medicatie.

 

4. Reanimatie App

Het is nog niet zo lang geleden dat de Hartstichting haar Reanimatie App heeft uitgebracht. Met deze app kun je informatie opzoeken, oefeningen doen en direct 112 bellen. Ook kun je tijdens het reanimeren hulp krijgen door middel van gesproken instructies en illustraties. Daarnaast krijg je altijd een melding wanneer je reanimatiediploma bijna verlopen is en kan je je direct aanmelden voor een herhalingscursus.

 

Gebruik jij nog meer handige apps tijdens je werk in de (thuis)zorg? Laat het ons weten in de reacties!

Klik hier als je meer wilt leren over TeamTelefoon.

Geïnteresseerd in meer van zulke artikelen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.