Skip to main content

Extramurale zorgteams gebruiken tot op de dag van vandaag ouderwetse manieren om hun bereikbaarheid te regelen. Doorgeeftelefoons, handmatig doorschakelen en inbellen. Heb jij je ooit afgevraagd hoeveel onnodige tijd en moeite dit kost?

Gebruiksvriendelijk

TeamTelefoon functioneert onafhankelijk van bestaande systemen. Dit maakt het gemakkelijk en snel te implementeren. De gebruiksvriendelijkheid van de applicatie staat voorop waardoor het onder de knie krijgen van de app geen probleem is. 

De bereikbaarheid van alle zorgverleners hangt niet af van een langdurige doorschakeling of doorgeeftelefoon – iedereen gebruikt zijn of haar eigen mobieltje! Dit verwijdert de tussenpersoon. TeamTelefoon levert een centraal telefoonnummer waardoor de zorgverlener zijn of haar eigen nummer gebruikt. Maar mijn eigen nummer gebruiken, word ik dan niet lastiggevallen buiten mijn diensttijden om? Nee, gelukkig niet! Buiten jouw diensttijden wordt een belletje van een cliënt niet doorgeschakeld naar jouw mobiel, maar naar één van jouw bereikbare collega’s. Er is altijd een zorgverlener bereikbaar die bezig is met een dienst. Dit is niet alleen fijn voor het zorgteam zelf, maar ook voor de cliënten. Als een cliënt zorg nodig heeft is er altijd een zorgverlener bereikbaar.

Efficiënt

De bereikbaarheidsoplossing van TeamTelefoon heeft veel voordelen omtrent de verbetering van efficiëntie binnen teams in de zorg. Door het gebruik van een eigen mobiel hoeft een team geen telefoon meer door te geven. Verder ben je door de actuele planning in de app automatisch bereik- of onbereikbaar. Hierdoor hoef je niet meer handmatig in te bellen of door te schakelen. Dit bespaart veel tijd. Een eigen telefoon betekent ook dat een zorgverlener direct vanaf huis naar een cliënt kan gaan, in plaats van eerst een tussenstop te hoeven maken bij het wijkkantoor. Naast voordelen voor de zorgverlener, is dit ook een financiële meevaller voor de zorginstelling. Zorgverleners zijn minder bezig met administratieve lasten. Ook hoeven zorgverleners niet af te wijken van hun routes. Hierdoor stijgt de algehele productiviteit van zorgverleners en wordt er meer tijd besteedt aan écht belangrijke zaken – het verzorgen en bijstaan van de cliënt.

Zelfsturing

De bereikbaarheidsoplossing van TeamTelefoon geeft teams de mogelijkheid om de regie in eigen hand te nemen. Het actuele rooster maakt het voor zorgverleners mogelijk om gemakkelijk hun diensten in te zien, aan te passen en contact op te nemen met elkaar. De samenwerking tussen teamleden hangt niet af van face-to-face contact. De app maakt het mogelijk elkaar telefonisch of via de beveiligde chat te bereiken. Met de chat kun je gemakkelijk en veilig cliënt informatie naar elkaar doorsturen. 

Voldoening

Niets is erger dan ingewikkelde en onoverzichtelijke technologie. De gebruiksvriendelijkheid van de bereikbaarheidsoplossing van TeamTelefoon zorgt voor meer gemak in het werk. Teams hebben meer tijd voor hun cliënten, verbeteren hun communicatie en halen door het probleemloze en soepele verloop van hun diensten meer voldoening uit hun werk.

Klik hier als je meer wilt leren over TeamTelefoon.

Geïnteresseerd in meer van zulke artikelen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.